LHC Summer School: Film en architectuur

Omschrijving
Het is zomer, de school is uit, de zon schijnt, het terras lonkt. Maar eigenlijk biedt al deze vrijheid ook de perfecte gelegenheid om de filmkennis eens flink bij te spijkeren. Daarom organiseren we als afwisseling van alle zomerse buitenactiviteiten: LHC Summer School. Kruip terug in de schoolbanken (lees: filmstoelen) en luister naar de speciaal ontwikkelde masterclasses van filmexpert Constant Hoogenbosch. In vier edities staan de volgende onderwerpen centraal: filmposters, de optiteling van een film, film en natuur, film en architectuur.

Film en architectuur
Filmsets, decors en bestaande locaties. Ze maken allemaal gebruik van architectuur. Of het nu gaat om een voor de film gebouwde set of het inzetten van een bestaande locatie of gebouw, architectuur is in film beeld- en sfeerbepalend. Soms imposant, soms onopvallend, maar daardoor niet minder doeltreffend. Constant Hoogenbosch wandelt met u door sets, decors en gebouwen die in de wereld van film hun sporen hebben nagelaten. Zo kijken we onder anderen naar films als Gattaca, Soylent Green, Blade Runner, maar ook Metropolis, Things to Come, Cabiria, Gladiator, Get Out en Personal Shopper.

Betaal € 15 voor een los kaartje of € 45 voor een passe-partout. Losse kaartjes zijn ook online te koop en passe-partouts alleen aan de kassa. De Cinevillepas is geldig, hiervoor rekenen we wel een toeslag van € 5 per kaartje.


Regie
Cast
Release 30 jul 2018
Productiejaar 2018
Speelduur 120 minuten
Gesproken taal
Ondertitelde taal
Kijkwijzer

Speeltijden (klik op de tijden om te reserveren)

mama 30 julijul 19:00