LHC Summer School: De optiteling van een film

Omschrijving
Het is zomer, de school is uit, de zon schijnt, het terras lonkt. Maar eigenlijk biedt al deze vrijheid ook de perfecte gelegenheid om de filmkennis eens flink bij te spijkeren. Daarom organiseren we als afwisseling van alle zomerse buitenactiviteiten: LHC Summer School. Kruip terug in de schoolbanken (lees: filmstoelen) en luister naar de speciaal ontwikkelde masterclasses van filmexpert Constant Hoogenbosch. In vier edities staan de volgende onderwerpen centraal: filmposters, de optiteling van een film, film en natuur, film en architectuur.

De optiteling van een film
Een goed begin is het halve werk en je kunt maar één keer een eerste indruk maken…. Twee wijze gezegden die zonder twijfel van toepassing zijn bij de optiteling van films. De optiteling is het moment dat ons als toeschouwer de film in moet trekken, ons in de juiste sfeer moet brengen en ons moet verplaatsen van onze eigen realiteit naar de realiteit van de film. In veel gevallen nemen we de begintitels en de aftiteling van een film voor lief. Toch gaat er een hele wereld achter schuil. Kunstwerkjes van beeld en geluid en krijgen vaak niet de waardering die ze verdienen. Waar de optiteling in de begindagen van de film beperkt tot het hoognodige, zien we in de loop van de filmgeschiedenis ware kunstwerkjes ontstaan, die soms al bijna een korte film op zich vormen. Constant Hoogenbosch neemt u mee op een trip vol verbluffende, prachtige en opvallende optitelingen van films.

Betaal € 15 voor een los kaartje of € 45 voor een passe-partout. Losse kaartjes zijn ook online te koop en passe-partouts alleen aan de kassa. De Cinevillepas is geldig, hiervoor rekenen we wel een toeslag van € 5 per kaartje.


Regie
Cast
Release 16 jul 2018
Productiejaar 2018
Speelduur 120 minuten
Gesproken taal
Ondertitelde taal
Kijkwijzer

Speeltijden (klik op de tijden om te reserveren)

mama 16 julijul 19:00