LHC Summer School: Filmposters

Omschrijving
Het is zomer, de school is uit, de zon schijnt, het terras lonkt. Maar eigenlijk biedt al deze vrijheid ook de perfecte gelegenheid om de filmkennis eens flink bij te spijkeren. Daarom organiseren we als afwisseling van alle zomerse buitenactiviteiten: LHC Summer School. Kruip terug in de schoolbanken (lees: filmstoelen) en luister naar de speciaal ontwikkelde masterclasses van filmexpert Constant Hoogenbosch. In vier edities staan de volgende onderwerpen centraal: filmposters, de optiteling van een film, film en natuur, film en architectuur.

Filmposters
Achter de filmposter gaat een interessante wereld schuil. De filmposter is niet zomaar een plaatje voor de film. Het is vaak de eerste indruk die het publiek krijgt van een film. De poster maakt in hoge mate deel uit van de beeldvorming van een film voordat het publiek enig bewegend beeld heeft gezien. De totstandkoming van een filmposter is zoeken naar de balans tussen kunst en marketing. Maar wat maakt nu een goede filmposter, wat moet er eigenlijk op staan, wat zijn de clichés, wat zijn de trends, hoe belangrijk is de tagline en wie zijn de beroemde kunstenaars? Op deze en meer vragen geeft Constant Hoogenbosch antwoord in deze boeiende en kleurrijke masterclass.

Betaal € 15 voor een los kaartje of € 45 voor een passe-partout. Losse kaartjes zijn ook online te koop en passe-partouts alleen aan de kassa. De Cinevillepas is geldig, hiervoor rekenen we wel een toeslag van € 5 per kaartje.


Regie
Cast
Release 9 jul 2018
Productiejaar 2018
Speelduur 120 minuten
Gesproken taal
Ondertitelde taal
Kijkwijzer

Speeltijden (klik op de tijden om te reserveren)

mama 09 julijul 19:00