Science & Fiction: Una mujer fantastica

Omschrijving
Het Louis Hartlooper Complex en het Departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO) van de Universiteit Utrecht organiseren een filmreeks met wetenschappelijke explicateurs. Onder de titel Science & Fiction: Over leven in de stad vertonen we vier bijzondere films die je aan het denken zetten over de uitdagingen waar grote steden voor staan.

Una mujer fantastica
Marina (Daniela Vega) is zangeres, verliefd en gelukkig met haar twintig jaar oudere vriend Orlando. Ze zijn een gezamenlijke toekomst aan het opbouwen. Maar als Orlando plotseling overlijdt, is het leven zoals Marina dat kende plotseling voorbij. Tijd om te rouwen wordt haar echter niet gegund, want zowel de doctoren als zijn familie zijn argwanend over haar exacte rol bij zijn dood. Terwijl er een politieonderzoek wordt gestart, sluit zijn familie haar volkomen buiten. Marina is transseksueel en de familie heeft Orlando’s relatie met haar nooit geaccepteerd. Ze mag niet op zijn begrafenis komen en wordt het appartement uitgezet waarin zij samenwoonden. Maar Marina laat zich niet zomaar buitenspel zetten.

Met inleiding door: Noortje van Amsterdam, antropoloog en socioloog en als docent/onderzoeker verbonden aan het Departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO). Zij zal ingaan op diversiteit, groepsvorming en uitsluiting in de stad.


Regie Sebastian Lelio
Cast
Release 12 jun 2018
Productiejaar 2017
Speelduur 104 minuten
Gesproken taal
Ondertitelde taal
Kijkwijzer

Speeltijden (klik op de tijden om te reserveren)

didi 12 junijun 19:00