Science & Fiction: Le passe devant nous

Omschrijving
Het Louis Hartlooper Complex en het Departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO) van de Universiteit Utrecht organiseren een filmreeks met wetenschappelijke explicateurs. Onder de titel Science & Fiction: Over leven in de stad vertonen we vier bijzondere films die je aan het denken zetten over de uitdagingen waar grote steden voor staan.

Le passe devant nous
Wanneer haar ex-vriend omkomt in een auto-ongeval, wordt Alice onverwacht geconfronteerd met haar zesjarig zoontje Robin, dat ze bij de geboorte achterliet. Zijn aanwezigheid heeft grote invloed op haar onafhankelijke, routineuze bestaan als luxe-escort, waarin zij eigenlijk alle diepere sociale contacten mijdt. Het roept ook sterk onderdrukte gevoelens op, en de twijfel slaat bij haar toe. Kan zij na al die verloren jaren nog wel een goede moeder voor Robin zijn?

Le passe devant nous vertelt het ontroerende maar hartverwarmende verhaal van twee verloren zielen die elkaar, en zichzelf terug proberen te vinden. Verdeeld tussen de angst voor intimiteit en het verlangen naar geborgenheid probeert Alice haar rol als ouder op zich te nemen. Maar wat betekent een bloedband zonder gedeeld verleden? Kan liefde angst overwinnen?

Met inleiding door:Harmen Binnema, politicoloog en bestuurskundige en als docent/onderzoeker verbonden aan het Departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO). Harmen zal de leefbaarheid van de stad voor de mensen die daar wonen en werken belichten. Kunnen stadsbewoners ondanks de groei nog een samenleving vormen of worden zij steeds meer een verzameling individuen?


Regie Nathalie Teirlinck
Cast
Release 29 mei 2018
Productiejaar 2016
Speelduur 110 minuten
Gesproken taal
Ondertitelde taal
Kijkwijzer

Speeltijden (klik op de tijden om te reserveren)

didi 29 meimei 19:00