Amori Fragili

Omschrijving
Zeven jaar woonden Claudia en Flavio samen. Ze leerden elkaar kennen op de universiteit waar ze allebei als hoogleraar werkten. Al snel beseft ze dat Flavio de man van haar leven is. Maar constant is er bij haar die angst hem te verliezen, wat haar niet weerhield nachtenlang te ruziën met hem. Als Flavio op een dag intrekt bij een vrouw die twintig jaar jonger is dan zij, moet ze haar leven weer op de rails krijgen... “Fenomenaal optreden Lucia Mascino" ~ CineEuropa; "Realistisch en met veel gevoel voor humor" ~ Daily Movies.


Regie Francesca Comencini
Cast Thomas Trabacchi, Lucia Mascino, Valentini Belle, Iaia Forte
Genre Drama
Release 15 mrt 2018
Productiejaar 2017
Speelduur 92 minuten
Gesproken taal
Ondertitelde taal
Kijkwijzer
  • 12

Recensies

De Volkskrant   ★★★   (drie sterren)
Claudia is onuitstaanbaar. Obsessief, hysterisch, egocentrisch, inconsequent, hopeloos romantisch. En toch ga je steeds liever naar haar kijken, naar deze hoofdpersoon van Amori Fragili. Amori Fragili is er niet op uit om te plezieren - precies dat maakt het leuk.

NRC   ★★★   (drie sterren)
Heden en verleden zijn zonder gêne en zonder visuele hulpmiddelen door elkaar gesneden. Best verwarrend. Maar ook mooi. Alsof de eerste ontmoeting ook al het afscheid in zich draagt, en elke herinnering een vooruitblik op de toekomst kan zijn. De film is scherp en bits. Het leven in de liefde is nooit simpel.

De Filmkrant   ★★★   (drie sterren)
Comencini maakt van de vrouwen geen eenzijdige helden, maar complexe figuren, omringd door andere vrouwen. Claudia is hoogopgeleid, niet op haar mondje gevallen én totaal gebroken door liefdesverdriet. Ze is explosief, egocentrisch én grappig en liefdevol. Amori fragili wordt vergezeld door films als Lady Bird en Jeune femme, die vrouwen niet als enkel sterk of zwak neerzetten. Het zijn geen idolen om ons aan op te trekken. Het zijn gewoon mensen en dat is voldoende.