Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Omschrijving
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri is een donker en komisch drama van Oscar®winnaar Martin McDonagh (In Bruges). Nadat er maanden voorbijgaan zonder dat er een dader wordt gevonden in de moordzaak van haar dochter, neemt Mildred Hayes (Oscar®winnares Frances McDormand) een gedurfde stap. Ze laat drie controversiële boodschappen op reclameborden plaatsen langs de weg richting haar dorp gericht aan het gerespecteerde politiehoofd, William Willoughby (Oscar® genomineerde Woody Harrelson). Wanneer politieagent en tweede in lijn Dixon (Sam Rockwell), een onvolwassen moederskindje met een voorliefde voor geweld, erbij betrokken raakt, wordt de strijd tussen Mildred en Ebbing’s ordehandhaving alleen maar heftiger.
Winnaar 4 Golden Globes (Beste Film Drama, Beste Actrice, Beste Mannelijke Bijrol en Beste Scenario), 5 BAFTA's (Beste Film, Beste Actrice, Beste Mannelijke Bijrol, Beste Britse Film, Beste Scenario) en 2 Oscars (Beste Actrice en Beste Mannelijke Bijrol).


Regie Martin McDonagh
Cast Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell, Abbie Cornish, John Hawkes, Peter Dinklage
Genre Drama
Land USA
Release 11 jan 2018
Productiejaar 2018
Speelduur 115 minuten
Gesproken taal Engels
Ondertitelde taal Nederlands
Kijkwijzer
  • 16

Speeltijden (klik op de tijden om te reserveren)

vrvr 22 junijun 11:45
wowo 27 junijun 11:45

Recensies

VPRO Cinema   ★★★★★   (vijf sterren)
Three Billboards voelt als een western, maar dan zonder de zwarte en witte hoeden. De moeder is niet alleen goed, de sheriff niet alleen slecht. En dat geldt voor alle, goed uitgetekende personages. Komisch en tragisch tegelijk, met onvergetelijke, messcherpe dialogen van schrijver/regisseur Martin McDonagh, die we nog kennen van een ander komisch misdaaddrama, In Bruges.

Algemeen Dagblad   ★★★★★   (vijf sterren)
McDormand voegt weer een onvergetelijke acteerprestatie toe aan haar oeuvre. De film focust vooral op onverwerkt leed, bittere wraakgevoelens, wanhoop, vergeving en genoegdoening. Een fascinerende combinatie die diepe indruk maakt.

Trouw   ★★★★   (vier sterren)
Terecht won Frances McDormand Zondag een Golden Globe voor deze rol. De pijn, verbeteneid en galgenhumor waarmee ze haar personage vertolkt, maken indruk. Three Billboards geeft steeds meer ruimte aan de tragedie van verwoeste levens.

NRC   ★★★★   (vier sterren)
Mildred is net zozeer een personage van schrijver en regisseur Martin McDonagh, als van actrice Frances McDormand, die op haar best is als ze ongenaakbare vrouwen kan spelen die door roeien en ruiten gaan. Niemand blijft gespaard. Er broeit en borrelt van alles onder de oppervlakte. Mede daardoor blijft de film subversief: we leven in beklemmende tijden. McDonagh voert dat zo ver door dat het absurd en explosief wordt.

De Filmkrant   ★★★★   (vier sterren)
Zoals gebruikelijk in het werk van schrijver/regisseur Martin McDonagh (In Bruges) gaat het escalerende geweld gepaard met bloemrijke dialogen vol scherp geformuleerde scheldkanonnades. De scherpzinnige acteurs spelen personages die duidelijk dommer zijn dan zijzelf. McDormand maakt daar een glansrol van, Harrelson heeft er zijn hele carrière op gebouwd, maar de onverwachte ster van Three Billboards is Rockwell.

Het Parool   ★★★★   (vier sterren)
Frances McDormand stijgt ver boven zichelf uit door tegelijk begrip, woede, lach en ontroering op te roepen. Een degelijke film met personages die zijn uitgevoerd in meerdere tinten grijs.


  • ThreeBillboardsOutsideEbbingMissouri_131580766209050112_big.jpg
  • ThreeBillboardsOutsideEbbingMissouri_131580766209672870_big.jpg
  • ThreeBillboardsOutsideEbbingMissouri_131580766210304699_big.jpg
  • ThreeBillboardsOutsideEbbingMissouri_131580766210641903_big.jpg
  • ThreeBillboardsOutsideEbbingMissouri_131580766211049880_big.jpg
  • ThreeBillboardsOutsideEbbingMissouri_131580766211489500_big.jpg