Nieuwjaarsduik: You Were Never Really Here

Omschrijving
Een van onze favoriete films van 2018, die wat ons betreft nog veel meer mensen moeten zien. Daarom brengen we deze thriller van Lynne Ramsay eenmalig terug naar het grote doek tijdens de Nieuwjaarsduik.

Winnaar Beste Acteur (Joaquin Phoenix) & Beste Scenario op het Cannes Filmfestival 2017. Joe (Phoenix) is een getraumatiseerde oorlogsveteraan die als een schaduw door het leven gaat. In dienst van een privédetective krijgt hij de opdracht om de vermiste minderjarige dochter van een politicus op te sporen. Al snel raakt Joe verstrikt in een wereld van corruptie en roept hij een golf van geweld over zich af.

Reserveren is niet mogelijk. Gratis kaarten zijn af te halen (max 2 p.p.) aan de kassa van het LHC vanaf 2 januari 2019


Regie Lynne Ramsay
Cast Joaquin Phoenix, Ekaterina Samsonov, Alessandro Nivola, John Doman
Genre Thriller
Land UK
Release 4 jan 2018
Productiejaar 2018
Speelduur 90 minuten
Gesproken taal Engels
Ondertitelde taal Nederlands
Kijkwijzer
  • 16

Recensies

De Volkskrant   ★★★★★   (vijf sterren)
De Schotse filmmaker Lynne Ramsay speelt met haar vierde film op magistrale wijze met de regels van de wraakfilm. Wonderlijk dat ze het aandurft om zo'n hypergewelddadige film tegelijk zo kwetsbaar te maken. Phoenix, een van 's werelds beste karakteracteurs, oogt hier als vleesgeworden trauma (…) Het is de zoveelste griezelig geslaagde transformatie in een imposante acteercarrière, terecht bekroond met de acteerprijs op het filmfestival van Cannes.

Trouw   ★★★★★   (vijf sterren)
Het jaar is nog maar amper begonnen, maar met ‘You Were Never Really Here’ dient zich meteen het eerste meesterwerk aan. Ramsay zet de boel op losse schroeven. Een messcherpe thriller met een actuele ondertoon.

De Filmkrant   ★★★★★   (vijf sterren)
Lynne Ramsays nieuwe film is al de Taxi Driver van de 21e eeuw genoemd en als je de vergelijking eenmaal kent kun je die niet meer ontkennen. Joe's stemming is de stemming van de film. Gedempt, gehuld in duisternis, bruut, gewelddadig, explosief.

VPRO Cinema   ★★★★★   (vijf sterren)
Hard, wreed en onontkoombaar en prachtig geregisseerd door de Schotse Ramsay (We Need to Talk About Kevin), die alleen maar goede beslissingen nam (over toon, muziek en plot). Maar de ster van de film is de bonkige, bebaarde Phoenix, die erin slaagt om van Joe een onvergetelijke en tragische antiheld te maken.

NRC   ★★★★   (vier sterren)
Causaal verklaarbare plotlijnen hebben nooit prioriteit in Ramsays films, maar dit keer is ze extremer dan ooit in het boetseren van de psyche van haar hoofdpersoon uit beeld en geluid. Alleen al de fantastische, desoriënterende soundtrack van Radioheads Jonny Greenwood vertelt een verhaal op zich.


  • YouWereNeverReallyHere_131575562180153888_big.jpg
  • YouWereNeverReallyHere_131575562180790592_big.jpg
  • YouWereNeverReallyHere_131575562181355046_big.jpg
  • YouWereNeverReallyHere_131575562199930941_big.jpg
  • YouWereNeverReallyHere_131575562201051941_big.jpg