Online reserveren
of bel: 030 232 04 50

Petit Paysan

Omschrijving
Pierre, dertig jaar oud en pas afgestudeerd aan de landbouwschool, houdt melkkoeien. Zijn hele leven staat in het teken van zijn boerderij, zijn zus die veearts is en zijn ouders wiens boerderij hij heeft overgenomen. Wanneer in Frankrijk de eerste tekenen van de gekke koeienziekte opduiken, ontdekt Pierre dat één van zijn koeien besmet is. Hij kan zich er niet mee verzoenen dat hij zijn koeien hierdoor kwijt zal raken en gaat tot het uiterste om ze te redden.

Cast
Jean-Paul Charuel, Sara Girauddeau, Swann Arlaud, Bouli Lanners, Isabelle Chandelier

Regie Hubert Charuel
Gesproken taal Frans
Ondertitelde taal Nederlands
Genre Drama
Speelduur 90 minuten
Jaartal 2017
Productiejaar 2017
Release 23 nov 2017
   
Kijkwijzer
  • 12
  • Eng

Reserveren

Kies voorstelling:
week ticket:
-
+
à € 8,50
Kindertarief :
-
+
à € 6,00
65+:
-
+
à € 7,50

Recensies

NRC   ★★★★   (vier sterren)
Een typische van-kwaad-tot-erger-estafettefilm, in een tempo en ritme dat de maat houdt tussen thriller en komedie. Charuels plot over een jonge boer die tot het uiterste gaat om zijn dieren van de slacht te redden als er een geval van gekkenkoeienziekte is gesignaleerd is tegelijkertijd immersief en afstandelijk, surrealistisch en politiek geëngageerd, en vooral neurotisch, knotsgek en geïnfecteerd met koeienliefde.

De Volkskrant   ★★★★   (vier sterren)
Intrigerend, hoe de stappen die Pierre vervolgens zet om het bedrijf te redden, het plattelandsdrama subtiel richting film noir duwen. Als toeschouwer wacht je angstvallig op het moment dat deze steeds verder geïsoleerde, alsmaar voortploeterende man breekt. Knappe prestatie van Swann Arlaud, die Pierre iets strams en strengs verleent, maar je niettemin voor hem wint.

Het Parool   ★★★★   (vier sterren)
Al met de licht absurdistische droomscène waarmee de film opent, laat Charuel zien dat hij op meer uit is dan simpel realisme. Die komische noten vroeg in de film maken langzaam maar zeker plaats voor thrillerelementen. Hoe meer Pierre zich in de nesten werk, hoe strakker de stijl van Petit Paysan zich om hem heen wikkelt.

Trouw   ★★★   (drie sterren)
Er is voor filmmakers veel te halen op de boerderij, zoals Charuel in interviews ook benadrukt, maar alleen met een heldere visuele stijl. De Vertolking van Pierre door Swann Arlaud is een van de pluspunten, want het is iemand naar wie je blijft kijken, terwijl bij Pierre de wanhoop groeit en het steeds moeilijker wordt de waarheid te verbergen.

VPRO Cinema   ★★★   (drie sterren)
Speelfilmdebuut van de Noord-Franse boerenzoon Charuel, gefilmd op het kleine melkveebedrijf van zijn gepensioneerde ouders, die bijrolletjes spelen. Een atypisch, licht surrealistisch plattelandsportret met melkmachine-ritmiek op de geluidsband en een enkel psychothriller-effect, over een verdwijnend type boer die met zijn veestapel is vergroeid.


  • PetitPaysan_131551247629804724_big.jpg
  • PetitPaysan_131551247630166700_big.jpg
  • PetitPaysan_131551247630575507_big.jpg
Terug