Online reserveren
of bel: 030 232 04 50

A Ghost Story

Omschrijving
Every love story is A Ghost Story. Een onlangs overleden man (Academy Award-winnaar Casey Affleck) keert als een spookverschijning terug naar huis om zijn vrouw (Rooney Mara) te troosten. Daar ontdekt hij dat hij niet meer aan tijd gebonden is, en dat hij als gevolg machteloos toe moet kijken hoe het leven dat hij kende en de vrouw die hij liefhad langzaam van hem wegglijden.

Cast
Casey Affleck, Rooney Mara

Regie David Lowery
Gesproken taal Engels
Ondertitelde taal Nederlands
Genre Drama
Speelduur 92 minuten
Jaartal 2017
Productiejaar 2017
Release 16 nov 2017
   
Kijkwijzer
  • 12
  • Eng

Reserveren

Kies voorstelling:
week ticket:
-
+
à € 8,50
Kindertarief :
-
+
à € 6,00
65+:
-
+
à € 7,50
week ticket:
-
+
à € 8,50
Kindertarief :
-
+
à € 6,00
65+:
-
+
à € 7,50

Recensies

De Volkskrant   ★★★★   (vier sterren)
Indrukwekkend, hoe David Lowery met weinig middelen een indringend verhaal weet te vertellen. A Ghost Story geeft een zowel spirituele als nuchtere kijk op de dood en wat daarna overblijft.

NRC   ★★★★   (vier sterren)
Lowery wil ons geen schrik aanjagen. Althans geen andere vrees dan die voor de leegte van het bestaan. A Ghost Story is liefdevol, poëtisch, weerloos, maar ook machteloos. Zou het zo zijn om iemands verdriet te zien, om jou, maar diegene niet meer te kunnen troosten?

VPRO Cinema   ★★★★   (vier sterren)
Allesbehalve horror dus, deze etherische, passief-contemplatieve, absurd-tragische spook-liefdesgeschiedenis in vierkant formaat van scenarist/regisseur David Lowery (Ain't Them Bodies Saints, Pete's Dragon). Onalledaagse Amerikaanse arthouse met mooie vondsten, die zwaar op Europese- en Aziatische inspiratie leunt.

Trouw   ★★★   (drie sterren)
A Ghost Story is een filosofische fluisterfilm over liefde en verlies, over het verstrijken van de tijd, waarin het spook machteloos toeziet hoe zijn geliefde zichzelf opraapt en vertrekt. Een unieke film met ontroerende momenten.

Het Parool   ★★★★   (vier sterren)
Speels en vervreemdend is zijn spook bij vlagen, soms zelfs geestig maar nooit lachwekkend. De subtiele bewegingen van het witte laken zijn wonderschoon, de doodse kilte achter die zwarte gaten diep melancholisch. Lowery brouwt een zeer persoonlijke, eigenzinnige en rijke film. Een poging om de menselijke vergankelijkheid onder ogen te zien, en misschien zelfs te ontstijgen.


Terug