BFF: Vele hemels boven de zevende

Omschrijving
Eva staat altijd klaar om de wereld te redden. Ze is een rots in de branding voor haar puberende nichtje, haar ruziënde ouders en haar dolverliefde zus. Ze is kampioen in geven, behalve aan zichzelf. Want achter haar brede glimlach en overdosis begrip, groeit een knagende eenzaamheid. Een film over obstakels die bergen worden en over durven kiezen voor je eigen geluk. Gebaseerd op de gelijknamige geliefde roman van Griet Op de Beeck, die ook het scenario voor de film schreef.


Regie Jan Matthys
Cast Brit Van Hoof, Koen de Graeve, Sara de Roo, Peter Seynaeve, Viviane de Muynck
Genre Drama
Land Belgie
Release 10 jun 2018
Productiejaar 2017
Speelduur 119 minuten
Gesproken taal Nederlands
Ondertitelde taal
Kijkwijzer
  • 12

Speeltijden (klik op de tijden om te reserveren)

zozo 10 junijun 11:30

Recensies

Trouw   ★★★★★   (vijf sterren)
Vele Hemels Boven De Zevende is een van de sterkste recente Belgische drama’s, uit een filmland dat sowieso op dreef is. De film stevent onherroepelijk af op een hartverscheurend dieptepunt, waarvan iedere voor zich moet zien te bekomen.

Het Parool   ★★★   (drie sterren)
Vele Hemels Boven De Zevende, waarvoor Spinvis de introverte muziek schreef, gaat over loskomen van een gezin, dat geen veilige haven was, maar een benauwende gevangenis. Met een moeder als Jeanne (een rol van de altijd imponerende Viviane de Muynck) heb je als kind geen vijanden nodig.

De Morgen   ★★★   (drie sterren)
Dit is een eerlijk, doorleefd drama dat niets verkleutert. Het legt – zonder in clichés te vervallen – wonden bloot die in zowat elke familie bestaan.

VPRO Cinema   ★★★   (drie sterren)
Belgische variant op het Britse kitchen sink drama lijdt onder matige regisseur, die iedere subtiliteit uit het boek de nek omdraait en visueel weinig tot niets toevoegt. Toch drie sterren, vanwege het fantastische en aangrijpende acteren van Van Hoof als Eva. De muziek is van Spinvis.


  • Velehemelsbovendezevende_st_1_jpg_sdlow_131509840742405139_big.jpg
  • Velehemelsbovendezevende_st_2_jpg_sdlow_131509840775581651_big.jpg
  • Velehemelsbovendezevende_st_3_jpg_sdlow_131509840806312082_big.jpg