Online reserveren
of bel: 030 232 04 50
Omschrijving
Boris en Zhenya liggen in een scheiding. Over het hoofd van hun enige zoon maken ze onafgebroken ruzie en proberen zo snel mogelijk van elkaar en hun appartement af te komen. Allebei bereiden ze hun respectievelijke toekomst voor. Boris heeft een relatie met een jonge vrouw, die inmiddels zwanger van hem is en Zhenya heeft een relatie met een rijke man. Ze worden volledig opgeslokt door hun eigen bestaan en geen van beiden lijkt nog oog te hebben voor Alyosha, hun 12-jarige zoon. Totdat hij verdwijnt.

Loveless is een cinematografisch meesterwerk van de Russische regisseur Andrey Zvyagintsev (Leviathan, The Return) en werd bekroond met de Juryprijs tijdens het filmfestival in Cannes in 2017.

Cast
Aleksey Rozin, Maryana Spivak, Yanina Hope

Regie Andrey Zvyagintsev
Gesproken taal Russisch
Ondertitelde taal Nederlands
Genre Drama
Speelduur 127 minuten
Jaartal 2017
Productiejaar 2017
Release 5 okt 2017
   
Kijkwijzer
  • 12
  • Grof Taal gebruik
  • seks
Deze film wordt verwacht op 5 okt 2017, houd deze pagina daarom goed in de gaten!

Recensies

NRC   ★★★★★   (vijf sterren)
Wat is dat toch voor sterrenstof dat een deprimerende film adembenemend kan maken, zielverheffend zelfs? De Russische regisseur Andrej Zvyaginstev heeft er zakken vol van. Barse moraalvertellingen over mensen die niet zozeer kwaadaardig, maar gewoon niet goed genoeg, zijn. In zijn harteloze Rusland geeft men alleen als het moet en neemt zoveel men kan.

De Volkskrant   ★★★★★   (vijf sterren)
Met zijn vijfde speelfilm voegt Andrej Zvjagintsev alweer een juweel toe aan een meesterlijk oeuvre. Met ontregelende momenten geeft de regisseur zijn meest toegankelijke en concrete film toch weer een mysterieuze lading. Zvjagintsev legt veel uit, zonder ooit de verbeelding plat te slaan. Loveless is een meeslepend drama met een hart, maar ook een nachtmerrie met peilloze diepten.

VPRO Cinema   ★★★★★   (vijf sterren)
Een onderkoelde psychologische thriller tegen sneeuw- en schaduwrijke decors die appelleert aan het werk van Tarkovsky: duister en elegant. Juryprijs-winnaar in Cannes.

De Morgen   ★★★★   (vier sterren)
Kun je meer dan twee uur blijven kijken naar een film over twee antipathieke egoïsten? Ja, zo blijkt, of toch wanneer er een klasbak als Andrej Zvjagintsev achter de camera staat. Zvjagintsev blijft een van de meest begenadigde beeldvertellers van zijn tijd. Al heel vroeg in de film legt hij een joekel van een knoop in je maag met een lang aangehouden shot, dat eindigt met het gezicht van Aljosja, bevroren in een zielskwellende grimas – het cinematografische equivalent van De schreeuw van Munch.

Trouw   ★★★★   (vier sterren)
Antonioni gaf ons in L’Avventura misschien wel de beroemdste verdwijning uit de filmgeschiedenis, Bergmann ontleedde de liefde in Scenes Uit Een Huwelijk. Zvyaginstev betrok het op de Russische ziel en vraagt zich af waar de liefde gebleven is. Met Loveless heeft Zvyaginstev misschien wel een meesterwerk gemaakt.


  • Loveless_131505590002310226_big.jpg
  • Loveless_131505590002818801_big.jpg
  • Loveless_131505590003228161_big.jpg
  • Loveless_131505590003620409_big.jpg
Terug