Online reserveren
of bel: 030 232 04 50
Omschrijving
Na een meteorieten-regen veranderen de levens van dorpsmeisje Mitsuha en stadsjongen Taki drastisch. Vanaf dan worden ze regelmatig wakker in elkaars lichaam. Een meeslepend, magisch en hartveroverend verhaal over dat er ergens in de wereld iemand is met wie jij onlosmakelijk verbonden bent.
Een overweldigende body-swap romance waarin tijd, het lot en de liefde van twee zielsverwanten samenkomen. Adembenemend geanimeerd: van hyperrealistische stadsgezichten en de meest spectaculaire astrale magie en natuurrampen tot hallucinerende beelden in krijtpastel. Zelfs de grootste cynicus kan niet anders dan zich hieraan overgeven en zich laten meevoeren naar een andere wereld. Niet voor niets is Your Name de allergrootse publiekslieveling wereldwijd uit de Japanse cinema.

Cast
Ryûnosuke Kamiki, Mone Kamishiraishi, Ryô Narita

Regie Makoto Shinkai
Gesproken taal Japans
Ondertitelde taal Nederlands
Genre Animatie Fantasy
Speelduur 106 minuten
Jaartal 2017
Productiejaar 2017
Release 2 nov 2017
   
Kijkwijzer
  • 12

Reserveren

Kies voorstelling:
week ticket:
-
+
à € 8,50
Kindertarief :
-
+
à € 6,00
65+:
-
+
à € 7,50

Recensies

De Volkskrant   ★★★★   (vier sterren)
Shinkai's complexe vertelling bespiegelt de eenvoudigste en herkenbaarste zaken: onlinedating en de afstand tussen geestelijk en lichamelijk contact, de wens een geliefde helemaal te kennen, verlangen naar de ware, omgaan met eenzaamheid. Hij weet hoe jongeren, in het prestatiegerichte en individualistische Japan kunnen worstelen. Hitfilm Your Name verbeeldt verlangen van Japanse jeugd naar het onbereikbare.

NRC   ★★★★   (vier sterren)
Your Name koppelt een fraaie, bijzonder gedetailleerde animatie aan een ingenieus, gelaagd verhaal. Dat gaat over man-vrouwverschillen maar de bodyswap-plot is aanleiding voor bespiegelingen over stad versus platteland, leven en dood, traditie versus moderniteit.

VPRO Cinema   ★★★★   (vier sterren)
Onweerstaanbaar romantische en prachtig getekende variatie op de klassieke body swap-film, die wereldwijd uitgroeide tot een van de meest succesvolle Japanse (animatie)films aller tijden.

Trouw   ★★★   (drie sterren)
In fraaie animaties neemt Makato Shinkai, groot bewonderaar van land- en vakgenoot Hayao Miyazaki (Spirited Away), je mee op een spirituele tocht. Het is plezierig meedobberen met dit prikkelende avontuur dat via een natuurramp toewerkt naar een ontroerend, lyrisch einde. De twee jonge Japanners, op zoek naar hun plek in de wereld, vergeet je niet snel.

Het Parool   ★★★   (drie sterren)
De romantische animatiefilm Your Name is Japans tot in de kleinste details, maar de lichaamsverwisseling is een beproefd thema uit talloze Amerikaanse en Europese zedenkomedies. Schrijver en regisseur Makoto Shinkai zet het vaardig naar zijn hand met een uitvoerige schets van het traditionele dorpsleven en een van doem doortrokken plotwending.


  • YourName_st_1_jpg_sdlow_131505570318257806_big.jpg
  • YourName_st_3_jpg_sdlow_131505570343765333_big.jpg
  • YourName_st_4_jpg_sdlow_131505570365661859_big.jpg
  • YourName_st_8_jpg_sdlow_131505570388599520_big.jpg
Terug