Omschrijving
In het ijskoude water van de Noordzee valt Leon Broucke overboord uit zijn vissersboot, recht voor de ogen van zijn oudste zoon Jean. Leon verzeilt in een diepe coma en laat Jean achter met het familiebedrijf en een enorme berg schulden. Na het ongeval van Leon komen tal van onuitgesproken conflicten tussen Jean en zijn twee broers aan de oppervlakte.  Francis wordt verscheurd tussen de keuze voor zijn familie en zijn geheime liefde.  William komt terug naar huis om te ontsnappen aan zijn leven in de misdaad.  En Jean worstelt met zijn nieuwe rol als patriarch en keert zich tot het criminele milieu van William om een betere toekomst te kunnen geven aan zijn 8-jarige zoon. Cargo is het rauwe verhaal van een familie die tot de rand van de afgrond wordt gedreven.


Regie Gilles Coulier
Cast Sam Louwyck, Wim Willaert, Sebastien Dewaele
Genre Drama
Land Belgie
Release 9 jun 2018
Productiejaar 2017
Speelduur 100 minuten
Gesproken taal Nederlands, Vlaams
Ondertitelde taal Nederlands
Kijkwijzer
  • 12
  • Geweld

Speeltijden (klik op de tijden om te reserveren)

zaza 09 junijun 16:45

Recensies

VPRO Cinema   ★★★★   (vier sterren)
Cargo is meer sfeer- en karakterschets dan verhaal, maar dat hindert niet. Debuterend regisseur Coulier registreert met poëzie en mededogen. Belgische weemoed van de bovenste plank.

Trouw   ★★★★   (vier sterren)
In zijn eerste lange speelfilm betoont de Belgische regisseur Gilles Coullier zich gefascineerd door een harde mannenwereld zonder vrolijkheid, zachtheid, kleur. Met zijn uitstekende acteurs die excelleren in droeve blikken neemt de maker ons mee in een familiedrama dat gedoemd lijkt te ontsporen.

De Morgen   ★★★   (drie sterren)
Er zit geen scène te veel in Cargo, nergens wordt er een uitleggerige speech gegeven of een achterliggend idee te dik aangezet. Wie dat al in zijn debuutfilm klaarspeelt, gaat een mooie toekomst tegemoet.

NRC   ★★★   (drie sterren)
De meest karakteristieke koppen uit het Vlaamse acteerlandschap hebben hun baard laten staan en hun vetste West-Vlaamse accent opgezet in de speelfilm van Gilles Coulier. Lacunes in het verhaal worden opgevuld met shots van rokende mannen en prachtige beelden van de haven en de onvoorspelbare Noordzee. Een opmerkelijk debuut.


  • Cargo_131484763900947654_big.jpg
  • Cargo_131484763901338270_big.jpg
  • Cargo_131484763901719302_big.jpg
  • Cargo_131484763902079990_big.jpg