Online reserveren
of bel: 030 232 04 50

The Beguiled

Omschrijving
The Beguiled is een beklemmende thriller van regisseur en scenarioschrijver Sofia Coppola (Lost in Translation, Marie Antoinette), gebaseerd op het boek A Painted Devil van Thomas Cullinan. Het verhaal speelt zich af tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog in 1864 in een meisjesinternaat in het Zuiden. De vrouwen, die in het huis wonen, leven afgeschermd van de buitenwereld – tot de dag waarop een gewonde soldaat (Colin Farrell) wordt aangetroffen, die vervolgens wordt binnengelaten om verpleegd te worden. Er ontstaat een seksueel geladen sfeer en door onderlinge dreigende rivaliteit tussen de vrouwen neemt het verhaal een onverwachte wending.

Cast
Colin Farrell, Nicole Kidman, Kirsten Dunst, Elle Fanning

Regie Sofia Coppola
Gesproken taal Engels
Ondertitelde taal Nederlands
Genre Drama Thriller
Speelduur 94 minuten
Jaartal 2017
Productiejaar 2017
Release 7 sep 2017
   
Kijkwijzer
  • 16
  • Geweld
Deze film wordt verwacht op 7 sep 2017, houd deze pagina daarom goed in de gaten!

Recensies

NRC   ★★★★   (vier sterren)
Het is een echte Sofia Coppla-film, ze keert terug naar de dromerige stijl van haar debuut The Virgin Suicides. The Beguiled is prachtig gefotografeerd, met omfloerste, schilderachtige beelden die zowel naar Vermeer verwijzen als foto's uit de tijd van de Amerikaanse Burgeroorlog.

VPRO Cinema   ★★★★   (vier sterren)
Coppola zoomt niet in op de soldaat, zoals Siegel, maar op de vrouwen en meisjes van het internaat. Sterk spel van de actrices en mooi broeierig gefilmd op locatie in Louisiana. Coppola kreeg op het festival van Cannes, waar de film in première ging, de prijs voor beste regisseur.

De Volkskrant   ★★★★   (vier sterren)
Coppola houdt van vrouwen die een beetje buiten de werkelijkheid lijken te zweven. In The Beguiled is haar acteurskeuze opnieuw feilloos. […] Elk shot is beeldschoon: ze speelt met kaarslicht, de bomen zijn groen bemost. Maar voor zinderende erotiek is ze als regisseur te afstandelijk.

The Guardian   ★★★★   (vier sterren)
As screenwriter, Coppola worked from the original novel by Thomas P Cullinan and the 1971 Don Siegel movie version starring Clint Eastwood. Yet Coppola tells her own version with gusto and wit. Coppola’s female leads are driven much more by rational compassion than in Siegel’s racy nightmare. They are not simply the playthings of repressed and contorted desire. The Beguiled is a tremendously watchable movie, with its teasing flecks of noir and black comedy.

Trouw   ★★★   (drie sterren)
Heerlijk is Elle Fanning als het rebelse, seksueel ontluikende tienermeisje Alicia. Nog nooit iemand zo nuffig en verveeld zien schoffelen, lonkend naar de soldaat die behendig inspeelt op alle gevlei. De grote tuin en het bos vol hangende wilgen, krijgen wat weg van de Hof van Eden, die langzaam verandert in een horrorachtig strijdtoneel.


  • TheBeguiled_st_1_jpg_sdlow_C2A9FocusFeatures_131473484798332308_big.jpg
  • TheBeguiled_st_4_jpg_sdlow_C2A9FocusFeatures_131473484834632363_big.jpg
  • TheBeguiled_st_3_jpg_sdlow_C2A9FocusFeatures_131473484870930222_big.jpg
  • TheBeguiled_st_2_jpg_sdlow_C2A9FocusFeatures_131473484905139070_big.jpg
Terug