Online reserveren
of bel: 030 232 04 50

Una mujer fantástica

Omschrijving
De transseksuele Marina en haar twintig jaar oudere vriend Orlando zijn verliefd, gelukkig en bezig een gezamenlijke toekomst op te bouwen. Maar wanneer hij plotseling komt te overlijden is het leven zoals Marina dat kende plotseling voorbij. Tijd om te rouwen wordt haar niet gegund. Zowel de doctoren als zijn familie zijn argwanend over haar exacte rol bij zijn dood. Terwijl er een onderzoek wordt gestart, sluit zijn familie, die de relatie nooit heeft geaccepteerd, haar volledig buiten. Ze is niet welkom op de begrafenis en wordt zijn appartement uitgezet. Marina laat zich echter niet zomaar buitenspel zetten en vecht voor haar recht om zichzelf te kunnen zijn.

Cast
Francisco Reyes, Luis Gnecco, Daniela Vega, Amparo Noguera, Aline Küppenheim

Regie Sebastián Lelio
Gesproken taal Spaans
Ondertitelde taal Nederlands
Genre Drama
Speelduur 104 minuten
Jaartal 2017
Productiejaar 2017
Release 31 aug 2017
   
Kijkwijzer
  • Grof Taal gebruik
  • Discriminatie
  • 12
  • Geweld
Deze film wordt verwacht op 31 aug 2017, houd deze pagina daarom goed in de gaten!

Recensies

Het Parool   ★★★★★   (vijf sterren)
Daniele Vega is een betoverende actrice. Een natuurtalent dat kwetsbaar kan zijn zonder iets aan energie in te boeten. She’s a lover AND a fighter. Een personage voor de eeuwigheid.

NRC   ★★★★   (vier sterren)
Una Mujes Fantastica is een film die zowel genre als gender overschrijdt, en hopelijk overstijgt.

Trouw   ★★★★   (vier sterren)
Lelio laat je via Marina ervaren wat het is om als ‘de ander’ te worden beschouwd. Als ‘niet normaal’. En hoe krachtig en soepel van geest je moet zijn om niet compleet omver geblazen te worden. Dankzij het doorleefde spel van Daniela Vega, zelf transgender, word je deelgenoot van die moedige strijd.

VPRO Cinema   ★★★★   (vier sterren)
De Chileense auteur Lelio, van festivalhit Gloria, confronteert de kijker op intelligente wijze met projecties over transgenders in deze ode aan Marina, ijzersterk gespeeld door debutante Daniela Vega. Marina is uniek en onttrekt zich aan elk label.

De Morgen   ★★★★   (vier sterren)
Hoeveel bewondering we ook hebben voor Lelio, dit is de film van Daniela Vega. Onmogelijk om op het einde niet van haar te houden. Met haar ontembare levenslust en droge humor trekt ze de oogkleppen zachtjes maar gedecideerd van je kop.


  • Unamujerfantstica_st_1_jpg_sdlow.jpg
  • Unamujerfantstica_st_3_jpg_sdlow.jpg
  • Unamujerfantstica_st_2_jpg_sdlow.jpg
  • Unamujerfantstica_st_6_jpg_sdlow.jpg
Terug