logo
hd-img hd-img

Movies That Matter Festival 2023

Het Movies that Matter Festival 2023 vindt plaats van vrijdag 24 maart tot en met zaterdag 1 april 2023 in Den Haag en op satellietlocaties. Louis Hartlooper Complex is een van de acht satellietlocaties! Voor het volledige festivalprogramma klik hier.

 

Movies that Matter gebruikt jaarrond de kracht van films om het gesprek aan te gaan over mensenrechten en maatschappelijke thema’s en is daarmee veel meer dan een festival. Houd daarom ook onze On Tour pagina in de gaten.

 

Bekijk hieronder het aanbod van films dat te zien is tijdens het festival.


logo

MTM Festival: Mama Bears dinsdag 28 maart om 19.00u

Wat gebeurt er als je kind homo of transgender is, terwijl jij hartstochtelijk gelooft dat dat zondig is? Evangelische christenen Kimberly en Sara maken de dappere omslag naar liefdevolle ‘Mama Bears’. Ondertussen worstelt de jonge Tammi met zelfacceptatie en haar eigen moeder. Hartverwarmende docu over de overwinning van liefde op haat.

 

Let op! Deze film is enkel te zien tijdens MTM festival. Engels gesproken en NIET ondertiteld.

Lees meer

logo

MTM Festival: Die Middag woensdag 29 maart om 17.00u

Roya, gevlucht vanuit Iran naar Nederland, staat op het punt te worden teruggestuurd. Wanhopig bezoekt ze een vrouw die vluchtelingen zou helpen. Maar haar deur is gesloten. Erachter een man, met zijn eigen wanhoop. Poëtische meditatie over het leven als vluchteling in Nederland, en over hoop die je meedraagt op je vlucht.

 

Let op! Deze film is Engels ondertiteld. Vanaf 18 mei dagelijks (met Nederlandse ondertitels) te zien in een van onze filmtheaters.

Lees meer

logo

MTM Festival: How To Blow Up A Pipeline donderdag 30 maart om 17.00u

Een groep jonge milieuactivisten, allemaal met hun eigen verhaal, treffen voorbereidingen om een oliepijplijn in Texas op te blazen. Zenuwslopende, ingenieus geconstrueerde thriller van regisseur Daniel Goldhaber. Gebaseerd op Andreas Malms controversiële non-fictieboek met dezelfde titel, dat sabotage beschrijft als noodzakelijke vorm van klimaatactivisme.

 

Engels gesproken met Nederlandse ondertitels. Vanaf dit voorjaar dagelijks (met Nederlandse ondertitels) te zien in een van onze filmtheaters.

Lees meer

logo

MTM Festival: Sirens woensdag 29 maart om 19.00u en vrijdag 31 maart om 17.00u

Ze grommen, feesten, maken ruzie en strijden: Slave to Sirens uit Libanon, de eerste en enige vrouwelijke thrashmetalband in het Midden-Oosten. Tegen de achtergrond van massale protesten en de explosie in de haven van Beirut in 2020, wordt de maatschappelijke onrust weerspiegeld door de onrust in de band.

 

Let op! Deze film is Engels ondertiteld en enkel te zien tijdens MTM festival.

Lees meer