logo
hd-img hd-img

Voorpremières: Maand van de Europese Film

Gedurende vier weken wordt tijdens de Maand van de Europese Film een selectie van Europese films gevierd. Speciale programma’s, evenementen en retrospectieven worden georganiseerd van Reykjavik tot Athene en van Lissabon tot Boekarest. In het Louis Hartlooper Complex vertonen we tweemaal vijf voorpremières van de genomineerden voor de Lux Audience Award.

 

Via de Lux Audience Award kun je mee beoordelen welke Europese film wordt bekroond. Daarnaast is het Europese Film Academie benieuwd naar jullie ervaringen deze maand met Europese film. Je kan hier een vragenlijst invullen.


Poster for

Voorpremière: 20.000 Especies de Abajes (Lux Audience Award) Op zondag 26 november om 11:00 & zaterdag 2 december om 11:00

Een achtjarig kind met de jongensnaam Aitor wil voortaan als Lucía door het leven gaan. Die verandering gaat niet zonder slag of stoot, hoe hard moeder Ane ook vecht voor de vrijheid van haar kind om te zijn wie ze wil. Als Ane en haar kinderen voor een zomer terugkeren naar haar geboortedorp, beginnen zowel moeder als dochter op te komen voor een lang genegeerde kant van hun identiteit.

Lees meer

Poster for

Voorpremière: Sur L’Adamant (Lux Audience Award) Op zondag 3 december om 11:00 & zaterdag 9 december om 11:00

De Adamant is een uniek verblijf. Dit drijvende gebouw aan de Seine in het hart van Parijs vangt volwassenen op die lijden aan een psychiatrische aandoening. Het behandelende team biedt zo goed mogelijk weerstand aan de achteruitgang en ontmenselijking van de psychiatrie.

Lees meer