logo
hd-img hd-img

LHC = Timeless

Jaarlijks worden er wereldwijd duizenden films gemaakt. Van al deze mooie of slechte, geprezen of mislukte, spannende of onvergetelijke (arthouse) films is het beste te zien in Louis Hartlooper en Springhaver. Wij vinden dat klassiekers hierbij niet mogen ontbreken. Klassieke films zijn vaak wat oudere films die de tand des tijds hebben doorstaan en daardoor het predicaat onsterfelijk of tijdloos krijgen. Voor velen zijn het blijvende herinneringen of cruciale mo(nu)menten in de filmgeschiedenis. Daarom vertonen we regelmatig klassiekers op het grote doek onder de noemer Timeless. Bekijk hieronder het actuele aanbod van LHC = Timeless.

 

Let op: we zijn helaas tijdelijk gesloten.
Hopelijk mogen we vanaf 9 februari weer films vertonen.


Poster for

LHC = Timeless: Sátántangó

Béla Tarrs zeveneneenhalf uur durende magnum opus is een symfonie in zwartwitbeelden, een meesterproef van beeldend vertellen. Sátántangó (naar de roman van László Krasznahorkai) volgt de bewoners van een Hongaars dorpje na de val van het communisme. Geen van de dorpelingen slaat de vleugels uit; ze beschikken over geld, maar kiezen voor een ledig bestaan in de kroeg of in het bed van de overspelige vrouw van Schmidt. Dan doemen geruchten op dat de doden uit hun graven zijn opgestaan.

Lees meer

Poster for

LHC = Timeless: La Haine

De Franse klassieker La Haine van Mathieu Kassovitz is 25 jaar na de release opnieuw te bewonderen op het grote doek. Het gaat om een gedigitaliseerde, opnieuw gemasterde versie. Vinz, Saïd en Hubert zijn woedend als hun vriend Abdel, een Algerijnse jongen uit de Parijse voorsteden, door de harde aanpak tijdens een politieverhoor in het ziekenhuis belandt. Saïd en Hubert proberen Vinz ervan te weerhouden om wraak te nemen op de politie. Hevige nachtelijke rellen zijn het gevolg.

Lees meer