Fisherman-s-Friends_ps_1_jpg_sd-low.jpg

Nu te zien in Louis Hartlooper

Elke donderdag zie je weer nieuwe films bij Louis Hartlooper! Op donderdag (premièredag) betaal je slechts € 7,- voor een kaartje.

 

Fisherman's Friends (Chris Foggin)

Danny, een muziekproducent uit Londen, wordt gegrepen door de zeemansliederen van een groep eigenwijze vissers uit Cornwall en is vastberaden samen de hitlijsten te bestormen.

 

Limited Release: Grimm re-edit (Alex van Warmerdam)

Jacob en Marie die reizen af naar hun oom in Spanje en komen gaandeweg terecht in een roadmovie, thriller en western.

 

NB: het programma en de kaartverkoop van de nieuwe filmweek (donderdag t/m woensdag) staan wekelijks op dinsdag vóór 9:00 online.

Lees meer

Puck-Hans-Made-in-Holland_ps_1_jpg_sd-low.jpg

CineFest in Louis Hartlooper

Onder het label CineFest vertonen we in Louis Hartlooper en Springhaver films die net iets experimenteler, artistieker of grensverleggender zijn dan je van ons gewend bent. Elke dag van de week is er een moment waarop een CineFest film te zien is. CineFest films zijn meestal minder vaak en korter bij ons te zien, maar zeker de moeite waard om rekening mee te houden in je agenda. Op donderdag (premièredag) betaal je slechts € 7,- voor een kaartje. Nu te zien in CineFest:

 

Nina Wu (Midi Z)

Nina breekt na jaren zwoegen door als actrice. Terwijl ze van alle roem geniet, verliest ze haar grip op de realiteit wanneer een onderdrukte herinnering naar de oppervlakte ovendrijft.

 

Puck & Hans - Made in Holland (Peter Wingender)

Puck & Hans staan sinds de jaren ‘60 aan de frontlinie van de Nederlandse modewereld. Een retrospectief van hun werk vormt een rode draad voor de docu die het werk van dit duo belicht.

 

Snelweg NL (Ben van Lieshout)

Een poëtische en schurende roadmovie over de intrigerende en wereld op en aan de snelweg. De snelweg in Nederland heeft een totale lengte van bijna 2500 kilometer. Wat zegt dit monumentale netwerk over ons?

 

NB: het programma en de kaartverkoop van de nieuwe filmweek (donderdag t/m woensdag) staan wekelijks op dinsdag vóór 9:00 online.

Lees meer

PosterLNPInstinct2.jpg

Language No Problem: Instinct October 9, 13, 23, 27

In Louis Hartlooper and Springhaver you can see the best foreign language films with English subtitles at our monthly screenings: Language No Problem. This means that people who don’t understand Dutch can now also enjoy a French, Dutch, Italian or Danish production. The selection for this programme is not random. We will always choose a film we feel is a must-see for everyone. In October we will screen the opening picture of the Netherlands Film Festival 2019: Halina Reijn’s directing and screenwriting debut Instinct.

Lees meer

MTMPosterOkt2019.jpg

Movies that Matter: The Feminister maandag 14 oktober

Movies that Matter On Tour brengt maandelijks een spraakmakende festivalfavoriet naar 17 filmtheaters door het hele land, zo ook naar ons in het Louis Hartlooper Complex. In oktober staat de documentaire The Feminister van regisseur Viktor Nordenskiöld op het programma. Een bijzonder portret van Margot Wallström, de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken, die vooral bekendstaat om haar feministische beleid en empathische inborst. We volgen haar gedurende vier jaar, waarin ze stof doet opwaaienen en te maken heeft met ernstige bedreigingen en intimidatie.

Lees meer

PosterFriends25.jpg

Friends 25: The one with the anniversary zondag 20 oktober

Het is 25 jaar geleden dat de allereerste aflevering van de sitcom Friends werd uitgezonden. Om dit te vieren brengt Warner Bros. Pictures iconische afleveringen, exclusieve interviews en nog nooit eerder vertoonde beelden voor het eerst naar het grote doek, geremasterd in 4K. Het evenement herenigt fans met hun oude BFF’s - Ross, Rachel, Joey, Monica, Chandler en Phoebe - om enkele van hun grappigste momenten samen opnieuw te beleven. Friends 25: The one with the anniversary vindt eenmalig plaats op zondag 20 oktober in het Louis Hartlooper Complex.

Lees meer

PosterTheKillTeamvpSIB.jpg

Voorpremière: The Kill Team dinsdag 22 oktober

Speciale voorpremière van The Kill Team van regisseur Dan Krauss. Deze avond is een samenwerking met SIB: de Utrechtse studentenvereniging voor internationale betrekkingen. De film wordt door hen voorzien van een Engelstalige inleiding en nagesprek, gekoppeld aan het thema van de film. The Kill Team vertelt het waargebeurde verhaal over de jonge soldaat Andrew die tijdens de Amerikaanse invasie van Afghanistan zijn intrede maakt in een peloton dat wordt geleid door een sadistische sergeant. Wanneer Andrew getuige is van de moord op onschuldige burgers door soldaten uit zijn peloton, komt hij voor een groot moreel dilemma te staan.

Lees meer

PosterHalloweenWhatWeDointheShadows.jpg

Halloween: What We Do in the Shadows (2014) donderdag 31 oktober

Op 31 oktober vieren we Halloween in LHC met een exclusieve vertoning van de horrorkomedie What We Do in the Shadows (2014) van Jemaine Clement en Taika Waititi. Trek dus je meest angstaanjagende pakje uit de kast en word getrakteerd op een bloederig drankje. De film volgt vier vampiers en tevens huisgenoten die proberen om hun plek te vinden in een moderne wereld die niet altijd gastvrij is voor de ondoden. Aan de documentaireploeg die hen volgt onthullen de vrienden hun “alledaagse” nachtelijke routine.

Lees meer

PosterBladeRunnerTheFutureisnow.jpg

Limited Release: Blade Runner (The Final Cut) vrijdag 1 november

Speciale vertoning van Ridley Scott’s indrukwekkende sciencefictionfilm Blade Runner (1982). Vlak voor het openingsshot van de stad Los Angeles, in een dan nog betrekkelijk verre toekomst, verschijnt de volgende tekst in beeld: LOS ANGELES, NOVEMBER 2019. Het moment is aangebroken waarop iedereen zelf kan ervaren in hoeverre dit toekomstbeeld uit 1982 waarheid is geworden want: ‘The Future Is Now’! Vanaf vrijdag 1 november is Scott’s definitieve versie van zijn klassieker (‘The Final Cut’) daarom tijdelijk terug in LHC. Op die dag wordt de film speciaal ingeleid door filmexpert Rudi de Boer.

Lees meer

PosterBruceSpringsteenWesternStars.jpg

Bruce Springsteen: Western Stars zondag 17 november

In 2019 bracht de legendarische singer-songwriter Bruce Springsteen zijn eerste studioalbum sinds vijf jaar uit, genaamd ‘Western Stars’. In plaats van te gaan touren met deze plaat, heeft Springsteen voor zijn fans een concertregistratie gemaakt die eenmalig te zien is in LHC. Dit is dus een unieke kans om te zien en horen hoe Springsteen zijn nieuwste muziek live speelt. In een schuur op de prairie geeft hij een optreden voor een groep vrienden. Tussen de tracks door praat hij over het verhaal achter de plaat in relatie tot zijn eigen leven. De film wordt ingeleid door film- en Springsteen-expert Henk van Veen.

Lees meer

LHC_prijs_plaatje_website.jpg

Louis Hartlooper Prijs voor de Beste Filmpublicatie 2019

Zaterdag 28 september is tijdens het Nederlands Film Festival de jaarlijkse Louis Hartlooper Prijs voor de Beste Filmpublicatie uitgereikt aan Erik Brouwer voor het boek ‘Diva’. De Louis Hartlooper Prijs voor de Beste Filmpublicatie is voor de vijftiende keer uitgereikt aan een persoon die zich met een publicatie verdienstelijk heeft gemaakt voor de geschreven filmcultuur.

Lees meer