The-Biggest-Little-Farm_ps_1_jpg_sd-low.jpg

Nu te zien in Louis Hartlooper

Elke donderdag zie je weer nieuwe films bij Louis Hartlooper! Op donderdag (premièredag) betaal je slechts € 7,- voor een kaartje.

 

The Biggest Little Farm (John Chester)

Als John en Molly de stad verlaten om een zelfregulerend ecosysteem te bouwen, worden ze geconfronteerd met nieuwe uitdagingen en weerbarstige natuurverschijnselen.

 

De Libi (Shady El-Hamus)

Bilal, Gregg en Kevin worden door twee meisjes uitgedaagd hen in de Jimmy Woo te ontmoeten.

De jongens zetten alles op alles om de nachtclub binnen te komen.

Na de voorstelling van woensdag 19 juni is er een Q&A met regisseur Shady El-Hamus.

 

NB: het programma en de kaartverkoop van de nieuwe filmweek (donderdag t/m woensdag) staan wekelijks op dinsdag vóór 9:00 online.

Lees meer

Carmen-Lola_ps_1_jpg_sd-low.jpg

CineFest in Louis Hartlooper

Onder het label CineFest vertonen we in Louis Hartlooper en Springhaver films die net iets experimenteler, artistieker of grensverleggender zijn dan je van ons gewend bent. Elke dag van de week is er een moment waarop een CineFest film te zien is. Op donderdag (premièredag) betaal je slechts € 7,- voor een kaartje. Vanaf nu te zien in CineFest:

 

Carmen & Lola (Arantxa Echevarría)

Carmen leeft in een religieuze Romagemeenschap in Madrid. Als ze verliefd wordt op de eigenzinnige Lola moet zij haar weg vinden tussen liefde, familie en religie.

 

Yuli (Icíar Bollaín)

Het waargebeurde verhaal van de Cubaanse danser Carlos Acosta die gegrepen werd door de wereld van ballet en uitgroeide tot een van de beste dansers van zijn generatie.

Lees meer

PosterLNPShadow.jpg

Language No Problem: Shadow June 5, 9, 19, 23

In Louis Hartlooper and Springhaver you can see the best foreign language films with English subtitles at our monthly screenings: Language No Problem. This means that people who don’t understand Dutch can now also enjoy a French, Dutch, Italian or Danish production. The selection for this programme is not random. We will always choose a film we feel is a must-see for everyone. In June we will show the Chinese period drama and cinematographic masterpiece: Shadow by Zhang Yimou.

Lees meer

PosterDeLibi.jpg

De Libi + Q&A Shady El-Hamus woensdag 19 juni

Speciale vertoning van de Nederlandse komedie De Libi van regisseur Shady El-Hamus. Na afloop is er een Q&A met Shady El-Hamus. De film volgt de drie vrienden Bilal (Bilal El Mehdi Wahib), Gregg (Danïel Kolf) en Kevin (Oussama Ahammoud) vierentwintig uur lang door Amsterdam. Ze kunnen niet wachten tot het echte leven begint - na de eindexamens gaan ze vliegen! Als een paar meisjes Bilal en Gregg uitdagen hen te ontmoeten in de Jimmy Woo, grijpen ze die kans met beide handen aan. Samen met Kevin zetten ze alles op alles om binnen te komen en zo te bewijzen wat ze waard zijn.

Lees meer

PosterSchokkendNieuwsxLHCDergoldeneHandschuh.jpg

Schokkend Nieuws x LHC: Der goldene Handschuh donderdag 20 juni

Samen met Filmmagazine Schokkend Nieuws, dé autoriteit op het gebied van horror-, sciencefiction-, fantasy- en cultfilms, organiseren we een speciale première van de psychologische thriller Der goldene Handschuh van regisseur Fatih Akin. Het schokkende waargebeurde verhaal van de Duitse seriemoordenaar Fritz Honka die in de jaren 70 Hamburg teisterde. In de buurtkroeg ‘Zum Goldenen Handschuh’ - een afvoerput van het Hamburgse nachtleven - brengt Honka zijn nachten door tussen de dronkaards en prostituees, in afwachting van zijn volgende slachtoffer. Met inleiding van journalist Theodoor Steen van Schokkend Nieuws.

Lees meer

posterQFFU.jpg

Queer Film Festival Utrecht 21 t/m 28 juni

Het Queer Film Festival Utrecht is het filmprogramma van het Midzomergracht festival, dat plaatsvindt tussen 21 en 28 juni op verschillende locaties in Utrecht. Daarom staan er in LHC en Springhaver vier LHBTI speelfilms en zeven LHBTI kortfilms op het programma. In LHC vertonen we op 21 juni het Peruaanse drama Retablo (Alvaro Delgado Aparicio) en op 27 juni het kortfilmprogramma Best of Roze Filmdagen. In Springhaver vertonen we op 22 juni het Spaanse drama Carmen & Lola (Arantxa Echevarria), op 23 juni het Keniaanse drama Rafiki (Wanuri Kahiu) en op 24 juni het Belgische drama Girl (Lukas Dhont).

Lees meer

PosterLHCOpenDoek2019.jpg

LHC Open Doek 2019 zondag 23 juni

Het vertonen van film op het grote doek voor een publiek is voor filmmakers inspirerend en dus van groot belang. Daarom stelt het Louis Hartlooper Complex jaarlijks een dag een zaal ter beschikking aan filmtalent. De derde editie van LHC Open Doek vindt plaats op zondag 23 juni. De favoriete film van de dag wordt door een vakjury bekroond met de LHC Open Doek Prijs. Op het programma staan twee blokken waarin elk 7 korte films worden vertoond. Na elk blok is er een nagesprek in de zaal met enkele filmmakers. Gratis tickets kunnen alleen op de dag zelf worden afgehaald aan de kassa (max. 4 p.p.).

Lees meer

Poster_SF_IDanielBlake.jpg

Science & Fiction: I, Daniel Blake dinsdag 25 juni

Prikkelende wetenschap en films van betekenis komen samen in de filmreeks Science & Fiction: De vrolijke wetenschap. Op 25 juni staat Ken Loach’s drama I, Daniel Blake op het programma. Na zijn hartinfarct raakt een 59-jarige timmerman verzeild in een pijnlijke strijd met de bureaucratie. Daarbij ontmoet hij een lotgenote in de alleenstaande moeder Katie. Ze steunen elkaar en vinden samen hun waardigheid terug. Met inleiding van Patrizia Zanoni, hoogleraar Organisatiewetenschap, verbonden aan het Departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO).

Lees meer

PosterFreekp.jpg

Freek + Q&A Freek de Jonge donderdag 27 juni

Een speciale première van de documentaire Freek van Dennis Alink, over cabaret- en theaterveteraan Freek de Jonge. Na afloop is Freek de Jonge aanwezig voor een Q&A. De docu duikt diep in het leven van Freek, die dit jaar 75 jaar wordt. Hij wordt geconfronteerd met oude demonen en pijnpunten, zoals zijn tomeloze ambitie en onstilbare honger naar aandacht. In hoeverre gebruikt Freek het podium om aan de realiteit te ontsnappen? Geleidelijk ontstaat het beeld van een man voor wie de bühne verlaten geen optie is.

Lees meer

PosterMijnbijzonderrareweekmetTessvp.jpg

Voorpremière: Mijn bijzonder rare week met Tess zondag 30 juni

Voorpremière van de Nederlandse familiefilm Mijn bijzonder rare week met Tess van regisseur Steven Wouterlood. Over de 11-jarige Sam die tijdens zijn vakantie op Terschelling aan zijn zelfverzonnen alleenheidstraining begint, omdat hij bang is om als jongste van het gezin alleen over te blijven. Door de ontmoeting met de ongrijpbare Tess, die een groot geheim met zich meedraagt, wordt hij een avontuur in getrokken dat hem doet inzien dat je je familie juist moet koesteren in plaats van ontvluchten. Sam neemt een drastisch besluit waardoor zijn bijzondere vriendschap met Tess op het spel komt te staan.

Lees meer

PosterLHCQueerLAnimale.jpg

LHC = Queer: L'Animale maandag 1 juli

In het programma LHC = Queer vertonen we elke eerste maandag van de maand de beste queer films. In juni en juli staat het Oostenrijkse drama L’Animale van regisseur Katharina Mückstein op het programma. De film vertelt het verhaal van de 17-jarige Mati die samen met haar motorvrienden de rust in hun plattelandsdorp verstoort, maar vooral voor Carla. Wanneer Sebastian, de leider van de club, verliefd wordt op Mati, maar zijzelf meer geïnteresseerd raakt in Carla, moet zij een keuze maken. Tegelijkertijd spelen er ook problemen tussen haar ouders.

Lees meer