Portrait-de-la-jeune-fille-en-feu_ps_1_jpg_sd-low.jpg

Nu in Louis Hartlooper

Elke donderdag zie je weer nieuwe films bij Louis Hartlooper! Op donderdag (premièredag) betaal je slechts € 7,- voor een kaartje.

 

Portrait de la jeune fille en feu (Céline Sciamma)

Op een afgelegen eiland krijgt Marianne de opdracht het huwelijksportret van Heloïse te maken. Al snel groeit de aantrekkingskracht tussen de vrouwen, tot de liefde ontvlamt.

 

NB: het programma en de kaartverkoop van de nieuwe filmweek (donderdag t/m woensdag) staan wekelijks op dinsdag vóór 9:00 online.

Lees meer

F-r-Frosten-Before-the-Frost-_ps_1_jpg_sd-low.jpg

CineFest in Louis Hartlooper

Onder het label CineFest vertonen we in Louis Hartlooper en Springhaver films die net iets experimenteler, artistieker of grensverleggender zijn dan je van ons gewend bent. Elke dag van de week is er een moment waarop een CineFest film te zien is. CineFest films zijn meestal minder vaak en korter bij ons te zien, maar zeker de moeite waard om rekening mee te houden in je agenda. Op donderdag (premièredag) betaal je slechts € 7,- voor een kaartje. Vanaf deze week te zien in CineFest:

 

Før Frosten (Michael Noer)

Tijdens een strenge winter dreigen Jens en zijn familie een hongerdood te sterven. Wanneer een rijke boer zijn land wil kopen, lijkt dit een mogelijkheid op een betere toekomst.

 

A Fool's Paradise (Saskia Vredeveld)

Roadmovie waarin de Zuid-Afrikaans-Nederlandse regisseur Saskia Vredeveld in de voetsporen van Nederlandse kolonisten treedt en reist door het onbekende Zuid-Afrika.

 

NB: het programma en de kaartverkoop van de nieuwe filmweek (donderdag t/m woensdag) staan wekelijks op dinsdag vóór 9:00 online.

Lees meer

PosterLNPInstinct2.jpg

Language No Problem: Instinct October 9, 13, 23, 27

In Louis Hartlooper and Springhaver you can see the best foreign language films with English subtitles at our monthly screenings: Language No Problem. This means that people who don’t understand Dutch can now also enjoy a French, Dutch, Italian or Danish production. The selection for this programme is not random. We will always choose a film we feel is a must-see for everyone. In October we will screen the opening picture of the Netherlands Film Festival 2019: Halina Reijn’s directing and screenwriting debut Instinct.

Lees meer

PosterFriends25.jpg

Friends 25: The one with the anniversary zondag 20 & 27 oktober

Het is 25 jaar geleden dat de allereerste aflevering van de sitcom Friends werd uitgezonden. Om dit te vieren brengt Warner Bros. Pictures iconische afleveringen, exclusieve interviews en nog nooit eerder vertoonde beelden voor het eerst naar het grote doek, geremasterd in 4K. Het evenement herenigt fans met hun oude BFF’s - Ross, Rachel, Joey, Monica, Chandler en Phoebe - om enkele van hun grappigste momenten samen opnieuw te beleven. Friends 25: The one with the anniversary vindt plaats op zondag 20 en 27 oktober in het Louis Hartlooper Complex.

Lees meer

PosterStonesHaveLaws2.jpg

Stones have Laws + Q&A dinsdag 22 oktober

Speciale vertoning van de documentaire Stones Have Laws van het kunstenaarsduo Lonnie van Brummelen en Siebren de Haan en de Surinaamse theatermaker Tolin Erwin Alexander. Na afloop zijn alle drie de makers aanwezig voor een Q&A. De docu schetst een uniek portret van de Marrongemeenschap die leeft in het regenwoud van Suriname, nauw verbonden met de natuur. Met verhalen over hun Afrikaanse voorouders die als slaaf naar Suriname werden gebracht en hoe de machines van gouddelvers hun veilige thuishaven omploegen tot een kraterlandschap.

Lees meer

PosterTheKillTeamvpSIB.jpg

Voorpremière: The Kill Team dinsdag 22 oktober

Speciale voorpremière van The Kill Team (Dan Krauss), in samenwerking met SIB: de Utrechtse studentenvereniging voor internationale betrekkingen. De film vertelt het waargebeurde verhaal van een jonge soldaat die voor een groot moreel dilemma komt te staan wanneer hij getuige is van de moord op onschuldige burgers door soldaten uit zijn peloton. Na de vertoning wordt er dieper op de thema’s van de film ingegaan door Michel Loof, Officier bij de Koninklijke Marine en hoofd van Individuele Casuïstiek bij het Ministerie van Defensie. Voor welke uitdagingen staan soldaten in oorlogsgebieden, vooral Afghanistan? Hoe gaan ze om met integriteitsschendingen, morele schade en dilemma’s?

Lees meer

PosterHalloweenWhatWeDointheShadows.jpg

Halloween: What We Do in the Shadows (2014) donderdag 31 oktober

Op 31 oktober vieren we Halloween in LHC met een exclusieve vertoning van de horrorkomedie What We Do in the Shadows (2014) van Jemaine Clement en Taika Waititi. Trek dus je meest angstaanjagende pakje uit de kast en word getrakteerd op een bloederig drankje. De film volgt vier vampiers en tevens huisgenoten die proberen om hun plek te vinden in een moderne wereld die niet altijd gastvrij is voor de ondoden. Aan de documentaireploeg die hen volgt onthullen de vrienden hun “alledaagse” nachtelijke routine.

Lees meer

PosterBladeRunnerTheFutureisnow.jpg

Limited Release: Blade Runner (The Final Cut) vrijdag 1 november

Speciale vertoning van Ridley Scott’s indrukwekkende sciencefictionfilm Blade Runner (1982). Vlak voor het openingsshot van de stad Los Angeles, in een dan nog betrekkelijk verre toekomst, verschijnt de volgende tekst in beeld: LOS ANGELES, NOVEMBER 2019. Het moment is aangebroken waarop iedereen zelf kan ervaren in hoeverre dit toekomstbeeld uit 1982 waarheid is geworden want: ‘The Future Is Now’! Vanaf vrijdag 1 november is Scott’s definitieve versie van zijn klassieker (‘The Final Cut’) daarom tijdelijk terug in LHC. Op die dag wordt de film speciaal ingeleid door filmexpert Rudi de Boer.

Lees meer

PosterENFFxLHCBadPoems.jpg

ENFF x LHC: Bad Poems dinsdag 5 november

ENFF On Tour (Eastern Neighbours Film Festival) in Utrecht brengt Bad Poems van regisseur Gábor Reisz naar LHC. Een leuke, fantasievolle en volkomen onvoorspelbare komedie, die op verschillende festivals werd bekroond met zowel jury- als publieksprijzen! “Bad Poems probeert vast te leggen hoe je denkt, droomt, verbeeldt en herinnert”, zegt de regisseur, die ook de hoofdrol vertolkt in zijn eigen film. Na afloop van de vertoning is er een Q&A met Gábor Reisz en een speciale muzikale uitvoering door het Balkan Vrouwenkoor Amsterdam.

Lees meer

MTMPosterNov2019.jpg

Movies that Matter: Crime + Punishment maandag 11 november

Movies that Matter On Tour brengt maandelijks een spraakmakende festivalfavoriet naar 17 filmtheaters door het hele land, zo ook naar ons in het Louis Hartlooper Complex. In november staat de documentaire Crime + Punishment van regisseur Stephen Maing op het programma. Een spannende en onthullende klokkenluidersdocu, waarin twaalf dappere politieagenten van de New York Police Department de krachten bundelen en het opnemen tegen hun bazen. Ze klagen het departement aan wegens corruptie, onrechtmatige arrestaties en etnisch profileren.

Lees meer

PosterBruceSpringsteenWesternStars.jpg

Bruce Springsteen: Western Stars zondag 17 november

In 2019 bracht de legendarische singer-songwriter Bruce Springsteen zijn eerste studioalbum sinds vijf jaar uit, genaamd ‘Western Stars’. In plaats van te gaan touren met deze plaat, heeft Springsteen voor zijn fans een concertregistratie gemaakt die eenmalig te zien is in LHC. Dit is dus een unieke kans om te zien en horen hoe Springsteen zijn nieuwste muziek live speelt. In een schuur op de prairie geeft hij een optreden voor een groep vrienden. Tussen de tracks door praat hij over het verhaal achter de plaat in relatie tot zijn eigen leven. De film wordt ingeleid door film- en Springsteen-expert Henk van Veen.

Lees meer

LHC_prijs_plaatje_website.jpg

Louis Hartlooper Prijs voor de Beste Filmpublicatie 2019

Zaterdag 28 september is tijdens het Nederlands Film Festival de jaarlijkse Louis Hartlooper Prijs voor de Beste Filmpublicatie uitgereikt aan Erik Brouwer voor het boek ‘Diva’. De Louis Hartlooper Prijs voor de Beste Filmpublicatie is voor de vijftiende keer uitgereikt aan een persoon die zich met een publicatie verdienstelijk heeft gemaakt voor de geschreven filmcultuur.

Lees meer