logo
hd-img hd-img

IDFA Extended

Het realiseren van het grootste documentaire filmfestival ter wereld ten tijde van het coronavirus, vraagt om een nieuwe aanpak. Dit jaar zet IDFA van 19 november tot en met 6 december de documentaire cinema niet alleen in Amsterdam en online in de schijnwerpers, maar ook in de filmtheaters door heel Nederland. Onder de naam IDFA Extended word je verrast door een bijzondere selectie van zeven geëngageerde, cinematografisch interessante documentaires. Bekijk hieronder het volledige programma.


Poster for

IDFA Extended: Bloody Nose, Empty Pockets 5 december

IDFA Extended verrast je met een bijzondere selectie van zeven geëngageerde, cinematografisch interessante documentaires, waaronder Bloody Nose, Empty Pockets (Bill Ross IV, Turner Ross). In een donkere buurtkroeg aan de buitenrand van Las Vegas komen de vaste bezoekers nog een keer langs om zich te laven aan de drank en elkaar. Een ode aan de typisch Amerikaanse dive bar, die onverwacht nostalgische gevoelens oproept.

Lees meer

Poster for

IDFA Extended: Silence of the Tides 5 december

IDFA Extended verrast je met een bijzondere selectie van zeven geëngageerde, cinematografisch interessante documentaires, waaronder Silence of the Tides (Pieter-Rim de Kroon). De tijd glijdt adembenemend voorbij in dit filmische hoogstandje rondom het Waddengebied. Een film die in- en uitademt op het ritme van de getijden, over de breekbare relatie tussen mens en natuur.

Lees meer