Online reserveren
of bel: 030 232 04 50

Movies That Matter: Raving Iran

Omschrijving
Arash en Anoosh dromen van een carrière als techno-dj’s, maar dat is in Iran zo goed als onmogelijk. Dus draaien ze op illegale feestjes en proberen ze hun album bij platenzaken ‘onder de toonbank’ te verkopen. Na een arrestatie lijkt hun toekomstdroom te vervliegen, maar dan biedt een uitnodiging om op te treden op een groot dancefestival in Zwitserland nieuwe kansen.
Techno-dj’s Arash en Anoosh willen dolgraag geld verdienen als echte muzikanten, maar voor de muziek die ze maken is er in hun land Iran weinig plaats. Toch wagen ze het erop een album te produceren. Ze hebben een hoesontwerp gemaakt, maar omdat die een afbeelding van een schedel en Engelse teksten bevat, vinden ze bijna geen drukker bereid het af te drukken. Wanneer het ze dan eindelijk lukt om de cd gedrukt te krijgen, stuiten ze op het volgende probleem: niemand is zo gek om de muziek te verkopen. Eigenaren van muziekwinkels zeggen vaak bezoek te krijgen van de politie en sommige hebben al meerdere keren hun zaak moeten sluiten. Niet alleen komt het albumontwerp door geen enkele controle, de muziek die ze maken is streng verboden en het feit dat er een vrouw meezingt is ook uit den boze. Ook het draaien op feestjes en festivals valt niet mee: alles moet ondergronds en illegaal.
Wanneer een van hen tijdens een illegaal feestje wordt gearresteerd en opgesloten, zakt de moed ze in de schoenen. Hun droom van een leven vol muziek en vrijheid drijft ze ertoe te willen vluchten. Ze overwegen de mogelijkheden om illegaal het land uit te gaan, maar dan komt er een officiële uitnodiging van een groot technofestival in Zwitserland.

Let op! Deze film is Engels ondertiteld.

Met gastspreker: Behrouz Napghipour
In 1990 vluchtte Behrouz Naghipour om politieke redenen naar Nederland. De eerste twee jaar had hij nodig om zich te vestigen binnen de Nederlandse samenleving. Toen dit eenmaal gelukt was, is hij naar de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag gegaan. Hier heeft hij een stimuleringsprijs gewonnen en uiteindelijk ook zijn diploma behaald. Vervolgens heeft hij een docentenopleiding gevolgd aan de Willem de Kooning Academie. Daarnaast heeft hij de stichting Iraanse Kunstenaars Nederland (IKN) opgericht, een organisatie die ernaar streeft om allochtone kunstenaars zo snel mogelijk te laten integreren binnen het Nederlandse kunstcircuit. Ook staat de culturele uitwisseling tussen Nederland en Iran centraal.
Meer informatie over zijn werk is te vinden op https://www.naghipour.com/

Cast


Regie Susanne Regina Meures
Gesproken taal
Ondertitelde taal Engels
Genre
Speelduur 85 minuten
Jaartal 2017
Productiejaar 2017
Release 1 mei 2017
   
Kijkwijzer

Reserveren

Kies voorstelling:
Week Normaal Ticket**:
-
+
à € 8,50
65+:
-
+
à € 7,50

  • Raving_Iran_1_070417151310_big.jpg
  • Raving_Iran_2_070417151315_big.jpg
Terug