Online reserveren
of bel: 030 232 04 50

Movies that Matter: A Good Wife

Omschrijving
A Good Wife is het regiedebuut van de veelgeprezen Servische actrice Mirjana Karanović. Zij won in 2006 de Gouden Beer in Berlijn voor haar rol in de film Grbavica en kreeg voor diezelfde film een Oscarnominatie. Karanović neemt naast de regie, ook de hoofdrol van ‘good wife’ Milena voor haar rekening.

Voor de vijftigjarige Milena lijkt het leven ongecompliceerd en duidelijk afgebakend. Ze schept genoegen in haar traditionele rol als moeder en huisvrouw, ziet er verzorgd uit en vermaakt zich met haar vrienden en familie. Haar echtgenoot mag dan niet de meest tedere man zijn, hij is in ieder geval geen alcoholist of rokkenjager zoals de mannen van haar vriendinnen. Bovendien heeft hij een goed salaris waardoor Milena en haar twee dochters niets te kort komen. Er ontstaat echter een barst in haar zorgeloze bestaan wanneer ze na een doktersbezoek te horen krijgt dat ze een gezwel in haar borst heeft. Aangedaan door het nieuws probeert ze met een grote schoonmaakbeurt in huis haar zinnen wat te verzetten. Tijdens het poetsen vindt ze een oude videoband met opnames uit betere tijden die ze weemoedig bekijkt. De band blijkt ook opnames te bevatten over een duister geheim van haar echtgenoot. Deze ontdekking doet haar wereld verder afbrokkelen en ontregelt het leven dat ze daarvoor als zo vanzelfsprekend zag.

Karanović zet zich ook in voor mensenrechten en won daarvoor de Servische Winning Freedom Award; een prijs die uitgereikt wordt aan vrouwen die zich inzetten voor het bevorderen van mensenrechten, de rechtsstaat, democratie en tolerantie.

Gastspreker bij de film is Lidija Zelovic. Lidija groeide op in Sarajevo, toen nog Joegoslavië, waar in 1992 een burgeroorlog uitbrak. In 1993 vluchtte ze naar Nederland: ze was 21 toen ze door haar vader op het laatste vliegtuig dat uit Sarajevo vertrok werd gezet. Ze dacht dat het voor even was, om bij te komen van alle spanningen van de oorlog. Pas toen de maanden voorbijgingen, besefte Lidija dat ze haar thuis voor altijd verlaten had. Hier in Nederland werkt ze als filmmaker. In haar films probeert Lidija erachter te komen wat oorlog met mensen doet en of verzoening mogelijk is.

Let op: de film is Engels ondertiteld.

Cast


Regie
Gesproken taal
Ondertitelde taal
Genre
Speelduur 90 minuten
Jaartal 2017
Productiejaar 2017
Release 3 apr 2017
   
Kijkwijzer

Reserveren

Kies voorstelling:
Week Normaal Ticket**:
-
+
à € 8,50
Kindertarief *:
-
+
à € 6,00
Filmclub*:
-
+
à € 5,00
65+:
-
+
à € 7,50

Terug