logo
hd-img hd-img

Yakari

Omschrijving

Terwijl zijn stam klaar staat om verder te trekken, vertrekt de jonge Yakari om de sporen te volgen van Kleine Bliksem: een ontembare mustang. Onderweg ontmoet hij Grote Adelaar, zijn totemdier, die hem een prachtige veer geeft en een fantastische gave: Yakari zal kunnen spreken met de dieren. Helemaal alleen doorkruist Yakari de prairie tot hij een gevaarlijke andere stam ontmoet. Onverwacht schiet Kleine Bliksem hem te hulp. De mustang leert Yakari hoe hij zijn vertrouwen en vriendschap kan winnen. Maar hoe redt de kleine indiaan zich in de wilde natuur? Met de hulp van zijn nieuwe dierenvrienden vindt Yakari een weg terug naar zijn familie.

 

Yakari – Het Grote Avontuur is een prachtige animatiefilm voor jong en oud. Gebaseerd op de beroemde stripboeken, bedacht door Job en Derib, die voor het eerst in 1969 in Zwitserland verschenen. Sinds 1973 worden de strips ook in het Nederlands vertaald.


Regie Xavier Giacometti, Toby Genkel
Cast William De Winter (Stem), Sander Gillis (Stem), Mats Lambrecht (Stem), Pixie Ramboer (Stem), Maksim Stojanac (Stem)
Genre Animatie
Land Belgium
Release 7 okt 2020
Productiejaar 2020
Speelduur 84 minuten
Gesproken taal Nederlands
Ondertitelde taal Geen
Kijkwijzer

Deze film wordt verwacht op 07 okt 2020. Houd deze pagina daarom goed in de gaten!

Recensies

de Volkskrant ★★★ (3 sterren)

In Yakari worden de menselijke figuren steeds treffend afgezet tegen de indrukwekkende landschappen.

NRC ★★★ (3 sterren)

De met veel romantische indianenmystiek omgeven film heeft een licht ecologische boodschap.