logo
hd-img hd-img

Voorpremière: Dark Waters

Omschrijving

Een speciale voorpremière van Dark Waters van regisseur Todd Haynes. Deze avond is een samenwerking met SIB: de Utrechtse studentenvereniging voor internationale betrekkingen. Na de vertoning wordt er dieper op de thema’s van de film ingegaan door een speciaal hiervoor geselecteerde spreker: Lucas Roorda (Beleidsadviseur bij College voor de Rechten van de Mens).

 

Over Dark Waters

Advocaat Rob Bilott (Mark Ruffalo) is net partner geworden bij een prestigieus advocatenkantoor. Als bedrijfsadvocaat voor diverse grote chemiebedrijven heeft hij reeds zijn sporen verdiend en daarmee zijn toekomst veiliggesteld. Wanneer Bilott wordt benaderd door een boer uit West Virginia, die beweert dat er giftig afval wordt geloosd op zijn land, raakt hij verstrengeld in een persoonlijk conflict. In de hoop de waarheid boven water te krijgen, dient Bilott uiteindelijk een klacht in tegen chemieconcern DuPont. Hij begrijpt dat er gevochten moet worden voor de rechten van een gemeenschap die al jaren wordt blootgesteld aan dodelijke chemicaliën. Dit is het begin van een 15 jaar durend gevecht tegen het chemieconcern, waarbij Bilott niet alleen zijn carrière en reputatie op het spel zet, maar ook de relatie met zijn vrouw Sarah (Anne Hathaway) en zijn eigen gezondheid. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.


RegieTodd Haynes
CastMark Ruffalo, Anne Hathaway, Mare Winningham, Tim Robbins, Bill Camp, Victor Garber, William Jackson Harper, Bill Pullman
GenreDrama
LandUnited States (US)
Release14 jan 2020
Productiejaar2019
Speelduur126 minuten
Gesproken taalEngels
Ondertitelde taalNederlands
Kijkwijzer

Deze film wordt verwacht op 14 jan 2020. Houd deze pagina daarom goed in de gaten!