logo
hd-img hd-img

Vogelhuis Verhaaltjes

Omschrijving

De illustraties van prachtige prentenboeken komen tot leven in negen verhaaltjes over vogeltjes die vliegen, fluiten, tsjilpen en die bijzondere avonturen beleven.

 

1. De vogels

Een vrachtwagenchauffeur opent de deur van zijn trailer. Een zwerm vogels vliegt naar buiten. Achterin de vrachtwagen blijft een verlegen vogeltje achter. Hij is niet van plan de rest te volgen. De man deelt zijn boterham met de vogel en ze praten over het leven.

 

2. De bibs van het nijlpaard

Het nijlpaard vindt zijn bibs te groot. Alle dieren van de savanne komen kijken. Ze kunnen het maar niet eens worden. Is de bibs te groot of te klein?

 

3. De PINGUÏN die het koud had

Het is erg koud op het ijs! Maar pinguïns vinden kou juist fijn. Behalve Milo. Als een ijsblokje staat hij te bibberen op de rand van de klif.

 

4. Papa Langbeen

Vanavond haalt Mathieu’s vader hem op van de crèche met zijn oude groene auto. Maar Mathieu maakt zich een beetje zorgen. “Wat als de oude auto niet start?” Papa’s fantasie slaat op hol. Hij bedenkt allerlei manieren om toch op tijd te komen.

 

5. Duimelijntje

Duimelijntje is een sierlijk klein meisje, niet groter dan een duimpje. Ze wordt ontvoerd om te trouwen met een lelijke pad. Duimelijntje beleeft allerlei avonturen totdat ze eindelijk het geluk en de vrijheid vindt.

 

6. De vijf buitenbeentjes

Er waren eens vijf rare vogels; de ene was geperforeerd, de tweede was dubbelgevouwen, de derde was heel zacht, de andere altijd ondersteboven en de laatste totaal mislukt. Op een dag ontmoetten ze DE perfecte!

 

7. Bovenop mijn hoofd

Gaspard, een klein vogeltje, landt op een mooie dag op Gastons hoofd. Zomaar, zonder iets te zeggen. Gaston springt, rent, maakt koprollen, maar de vogel vliegt niet weg. De dagen gaan voorbij en Gaston raakt gewend aan zijn nieuwe vriendje.

 

8. Denk je dat jij de leeuw bent?

Vanaf de top van de berg brengt de leeuw zijn tijd door met het geven van bevelen aan de dieren in zijn tuin. Op een dag heeft de duif er schoon genoeg van en ze vertrekt om op het strand te gaan wonen. In de dagen erna volgen de andere dieren haar voorbeeld.

 

9. De vogel die een ster had doorgeslikt

Op een nacht slikt een vogel een ster in. Hij wordt dan zo glanzend als een diamant. Maar niemand wil meer zijn vriendje zijn, omdat hij te veel aandacht trekt met zijn schittering. Behalve een bijzondere reiziger die hem meeneemt op zijn tocht.


Regie Célia Rivière
Cast Sem Thuis (Stem), Amber Beishuizen (Stem)
Genre Animatie
Land France
Release 25 jun 2020
Productiejaar 2019
Speelduur 45 minuten
Gesproken taal Nederlands
Ondertitelde taal Geen
Kijkwijzer

Deze film wordt verwacht op 25 jun 2020. Houd deze pagina daarom goed in de gaten!