logo
hd-img hd-img

Valley of the Gods

Omschrijving

Na een traumatische breuk met zijn vrouw begint John Ecas (Josh Hartnett) met het schrijven van de biografie van zijn baas Wes Tauros (John Malkovich). Als John door Tauros wordt uitgenodigd om tijdens dit proces op zijn landgoed te verblijven, besluit hij hiermee in te stemmen. Op dat moment koopt het bedrijf van Tauros, dat uraniumerts ontgint, de Valley of the Gods om er tunnels door het heilige land van de Navajo-indianen te boren. De verstoorde vrede van de Navajo-voorouders zorgt ervoor dat de rotsen een wreker baren.

 

Valley of the Gods weeft drie verhalen samen: de archaïsche legende van de Navajo over goden opgesloten in de rotsen van de Valley of the Gods; het verhaal over de rijkste persoon op aarde, Wes Tauros, die als kluizenaar leeft en lijdt onder een persoonlijke tragedie; en van de verteller, John Ecas, die als tekstschrijver werkt bij het bedrijf van Tauros.


Regie Lech Majewski
Cast John Malkovich, Josh Hartnett, John Rhys-Davies, Berenice Marlohe, Keir Dullea, Tokala Black Elk, Saginaw Grant
Genre Drama
Release 17 sep 2020
Productiejaar 2019
Speelduur 130 minuten
Gesproken taal Engels
Ondertitelde taal Nederlands
Kijkwijzer

Speeltijden (klik op de tijden voor kaartverkoop)

zo 27 september 13:00
ma 28 september 13:00
di 29 september 13:00
wo 30 september 13:00

Recensies

VPRO Cinema ★★★★ (4 sterren)

Een radicaal absurde, surrealistische mythologie.

NRC ★★★ (3 sterren)

Krankzinnig, ambitieus en onnavolgbaar.

de Volkskrant ★★★ (3 sterren)

Absurditeiten te over in Valley of the Gods, maar de bandeloze creativiteit dwingt bewondering af.

Trouw ★★★ (3 sterren)

In wezen is Lech Majewski’s caleidoscopische Valley of the Gods een film over heling. Heling van de aarde op de allergrootste schaal, heling van het individu op de kleinste schaal. Het is een film over mens en natuur, geboorte en sterven en Diné Bahane’: het scheppingsverhaal van de Navajo-indianen.

Parool (geeft geen sterren)

Valley of the Gods is een clash tussen een oude en nieuwe wereld, tussen twee tegengestelde visies op onze relatie tot de aarde. De film is tegelijk een commentaar op de perversiteit van rijkdom, van miljardairs die zich wentelen in lege decadentie, en op het volk dat zich aan de grillen van die rijken uitlevert.

De Filmkrant (geeft geen sterren)

Een merkwaardige film waar je over mee wilt kunnen praten.