logo
hd-img hd-img

Film Zomer Festival: Us

Omschrijving

In de hoop op een ontspannen familievakantie vertrekken Adelaide en Gabe Wilson (Lupita Nyong’o en Winston Duke) samen met hun twee kinderen naar hun vakantiehuis bij het strand. Door een reeks van griezelige toevalligheden raakt Adelaide er steeds meer van overtuigd dat haar familie iets ergs gaat overkomen. Na een gespannen stranddag met hun vrienden, de familie Tyler, keren de Wilsons terug naar het vakantiehuis. Wanneer de duisternis valt ontdekt het gezin een silhouet van vier griezelige figuren op de oprit. Al snel slaat de vakantie om in chaos.

 


Regie Jordan Peele
Cast Lupita Nyong'o, Winston Duke, Elisabeth Moss
Genre Horror
Land United States (US)
Release 27 jul 2020
Productiejaar 2019
Speelduur 116 minuten
Gesproken taal Engels
Ondertitelde taal Nederlands
Kijkwijzer

Speeltijden (klik op de tijden voor kaartverkoop)

do 13 augustus 21:45
za 15 augustus 21:45
di 18 augustus 21:45
wo 19 augustus 21:45

Recensies

Trouw ★★★★ (4 sterren)

Us is een perfecte horrorsatire op de Amerikaanse samenleving. Bloed vloeit en botten kraken, maar de film verliest nergens z’n gevoel voor humor.

De Volkskrant ★★★★ (4 sterren)

Us is niet zomaar een horrorfilm: het regent culturele referenties. Jorden Peele laat de kijker heerlijk griezelen in duistere krochten.

NRC ★★★★ (4 sterren)

Peele schroeft zijn artistieke en sociaal geëngageerde ambities verder op in een verhaal dat nog dieper wil graven in de duistere zijde van de collectieve psyche. Lupita Nyong’o is meer dan voortreffelijk in haar dubbelrol.