logo
hd-img hd-img

The Mole Agent

Omschrijving

In deze eigenzinnige mix van spionagefilm en observerende documentaire gaat de 83-jarige Sergio undercover in een bejaardenhuis. De vriendelijke oude man wordt ingehuurd door privé-detective Romulo. Sergio mag aan de slag als ‘mol’ voor een cliënt die denkt dat haar moeder in het tehuis wordt mishandeld.

 

Hoewel regisseur Maite Alberdi overtuigend de stijlmiddelen van de film noir inzet, is Sergio niet bepaald weggelegd voor het vak van detective. De eerste horde wordt opgeworpen door pencamera’s, smartphones en alle andere technologie die hij nodig zal hebben om bewijs te verzamelen en terug te rapporteren aan Romulo. Nog lastiger is het dat Sergio, die recent weduwnaar werd, er niet zo goed in is om de voor een spion noodzakelijke afstand te bewaren. Al snel raakt hij bevriend met meerdere bewoners.

 

De droogkomische ondertoon blijft, maar wat begint als detectiveverhaal verschuift en verandert gaandeweg in iets intiemers. Zo geeft Alberdi een originele blik op affectie en eenzaamheid op hoge leeftijd.


Regie Maite Alberdi
Genre Documentaire
Release 10 dec 2020
Productiejaar 2020
Speelduur 90 minuten
Gesproken taal Spaans
Ondertitelde taal Nederlands
Kijkwijzer

Deze film wordt verwacht op 10 dec 2020. Houd deze pagina daarom goed in de gaten!

Recensies

VPRO Cinema ★★★★ (4 sterren)

Het is een feest om deze gisse, eigenzinnige en soms wat stuntelende 83-jarige charmeur te volgen.

Trouw ★★★★ (4 sterren)

The Mole Agent legt op inventieve wijze een maatschappelijk probleem bloot, door het verhaal van eenzame ouderen als in een speelfilm uit te laten spitten door een detective, een kwieke tachtiger die spanning, humor en veel liefde in het spel brengt.

de Volkskrant ★★★★ (4 sterren)

De licht absurdistische documentaire The Mole Agent biedt een ontroerend inkijkje in een Chileens verzorgingstehuis.

NRC ★★★ (3 sterren)

Een schattige pleidooi.

Het Parool (geeft geen sterren)

Een warme, meelevende blik op eenzaamheid op leeftijd.