logo
hd-img hd-img

The King of Staten Island

Omschrijving

Scott (Pete Davidson) komt maar niet vooruit met z’n leven sinds zijn vader, die brandweerman was, overleed toen hij zeven jaar oud was. Nu hij inmiddels in de twintig is, heeft hij nog weinig bereikt en lijkt zijn droom om een tattoo artiest te worden te hoog gegrepen. Als zijn ambitieuze jongere zusje (Maude Apatow) naar de universiteit gaat, blijft Scott alleen achter met zijn moeder (Marisa Tomei), die als verpleegster werkt op de Eerste Hulp. Scott brengt zijn dagen door met chillen en blowen met zijn vrienden en scharrelt met zijn jeugdvriendin Kelsey (Bel Powley). Zijn moeder krijgt een relatie met een luidruchtige brandweerman genaamd Ray (Bill Burr) waardoor Scott gedwongen wordt eindelijk zijn verdriet onder ogen te zien en stappen kan zetten om echt te gaan leven.


Regie Judd Apatow
Cast Pete Davidson, Bill Burr, Maude Apatow, Marisa Tomei, Bel Powley
Genre Komedie
Land United States (US)
Release 25 jun 2020
Productiejaar 2020
Speelduur 137 minuten
Gesproken taal Engels
Ondertitelde taal Nederlands
Kijkwijzer

Speeltijden (klik op de tijden voor kaartverkoop)

di 14 juli 21:45
wo 15 juli 21:45
do 16 juli 21:30
vr 17 juli 21:30
za 18 juli 21:30

Recensies

VPRO Cinema ★★★★ (4 sterren)

Een van Judd Apatow’s beste dramatische komedies.

NRC ★★★★ (4 sterren)

Een soepele, charmante komedie met emotionele impact; Judd Apatow is met zijn warmte en spitse, authentieke dialogen toch een soort Frank Capra voor deze tijd.

De Volkskrant ★★★ (3 sterren)

The King of Staten Island is een film vol echte mensen, met echte pijn en echt dom impulsief gedrag. Humor is hier een middel van de personages om wrange situaties of andersoortig ongemak te verteren. Mooi.

Trouw ★★★ (3 sterren)

Komedie met grappige dialogen.

Parool (geeft geen sterren)

Kort en goed: The King of Staten Island is een grappige, warme als dramedy verpakte home movie (de film is opgedragen aan Davidsons vader; er zijn cameo’s voor zijn moeder en opa).