logo
hd-img hd-img

Film Zomer Festival: The Farewell

Omschrijving

Wanneer de familie van Billi (Awkwafina) erachter komt dat hun geliefde grootmoeder terminale longkanker heeft, besluiten ze om haar niet in te lichten. In plaats daarvan plannen ze een geïmproviseerde bruiloft in hun moederland China. Als Billi – tegen de wens van haar ouders in – toch besluit om te gaan, komt ze in aanraking met het leven dat ze als 6-jarige gedwongen moest opgeven, haar eigenzinnige grootmoeder en de kracht van onuitgesproken liefde.

 

In dit opmerkelijke – op een leugen gebaseerde – familieportret doordrenkt scenarist/regisseur Lulu Wang (o.a. Touch, Posthumous) een afscheidslied met warmte en liefde. Een uitstekende ensemble cast geeft gestalte aan een innige familie die elk op hun eigen manier het naderende verlies een plek weten te geven.

 

Winnaar 1 Golden Globe voor Beste Actrice – Musical of Komedie (Awkwafina).


Regie Lulu Wang
Cast Awkwafina, Tzi Ma
Genre Drama
Land United States (US)
Release 10 aug 2020
Productiejaar 2019
Speelduur 100 minuten
Gesproken taal Engels,Mandarijn
Ondertitelde taal Engels
Kijkwijzer

Deze film wordt verwacht op 10 aug 2020. Houd deze pagina daarom goed in de gaten!

Recensies

De Volkskrant ★★★★ (4 sterren)

Een goedgehumeurd en fijngevoelig drama waarin een milde melancholie voortdurend aanwezig is. Stralend middelpunt is oma, zich lavend aan alle aandacht.

NRC ★★★★ (4 sterren)

Awkwafina overtuigt in bitterzoet familiedrama. Zelden wordt willen, maar niet kunnen communiceren zo geestig en treffend gevat.

Trouw ★★★★ (4 sterren)

Een prachtige botsing tussen de rationele westerse kijk op dingen en Chinese tradities. Awkwafina’s heerlijk lome spel mag Oscarwaardig heten.

Algemeen Dagblad ★★★★ (4 sterren)

Een boeiend dilemma dat door regisseur Lulu Wang zeer liefdevol wordt uitgewerkt.

VPRO Cinema ★★★★ (4 sterren)

Hartverwarmend familieportret vol grappige en ontroerende bespiegelingen over west versus oost, jong versus oud en opgroeien tussen twee culturen.