logo
hd-img hd-img

The Cave

Omschrijving

De voor een Oscar genomineerde regisseur Feras Fayyad (Last Men in Aleppo) keert terug naar zijn thuisland Syrië om een toegewijd team van vrouwelijke dokters te volgen die onvermoeibaar gewonden verzorgen in een ondergronds ziekenhuis. Het ziekenhuis, dat bekendstaat als ‘de grot’, biedt hoop en veiligheid aan de belegerde burgers. Aan het hoofd staat de jonge kinderarts Amani, die samen met haar collega’s Samaher en dokter Alaa zij aan zij werkt met mannelijke collega’s – een situatie die ondenkbaar is in de bovengrondse, onderdrukkende patriarchale wereld. De vrouwen hebben te maken met dagelijkse bombardementen, een chronisch tekort aan medicijnen en voedsel en de voortdurende dreiging van chemische aanvallen. The Cave is een aangrijpende documentaire over moed, veerkracht en vrouwelijke solidariteit.

 

Genomineerd voor 1 Oscar.


RegieFeras Fayyad
GenreDocumentaire
Release2 jan 2020
Productiejaar2019
Speelduur107 minuten
Gesproken taalEngels,Arabisch
Ondertitelde taalNederlands
Kijkwijzer

Speeltijden (klik op de tijden voor kaartverkoop)

zo 19 januari 19:45
ma 20 januari 12:30
di 21 januari 12:30 19:45

Recensies

VPRO Cinema ★★★★ (4 sterren)

Indringende documentaire over de dagelijkse gang van zaken in een ondergronds ziekenhuis in Oost-Ghouta, Syrië. Opvallend fraai geschoten film.

Algemeen Dagblad ★★★★ (4 sterren)

The Cave is een beklemmende film die een andere kijk geeft op de gevolgen van oorlogsgeweld. Zelfs de kijker wordt diep geraakt door deze claustrofobische ondergrondse wereld waarin alleen maar helden werkzaam zijn.

NRC ★★★★ (4 sterren)

Een aangrijpende afdaling in een gangenstelsel vol bloed en pijn. ‘The Cave’ toont de realiteit van een ondergronds ziekenhuis in de Syrische oorlog.