logo
hd-img hd-img

Film Zomer Festival: The Biggest Little Farm

Omschrijving

In 2011 laten filmmaker John Chester en zijn vrouw Molly hun werk en het stadsleven achter zich om hun droom te realiseren. Even buiten Los Angeles probeert het koppel een stuk dor land om te bouwen tot een unieke boerderij met een bloeiend, zelfregulerend ecosysteem. Het uitgedroogde land wordt volgens een ingenieus systeem verbouwd en met de komst van eenden, kippen en het hartveroverende varken Emma, wordt hun droom langzaam werkelijkheid. Dat gaat niet zonder slag of stoot; elke dag dient zich wel een nieuwe uitdaging aan en ze worden geconfronteerd met weerbarstige natuurverschijnselen. Maar John en Molly ontdekken gaandeweg dat de natuur voor veel problemen zelf een oplossing biedt. Last van luizen? Dat los je zonder bestrijdingsmiddelen op met lieveheersbeestjes. Worden de bomen kaalgevreten door slakken? Geen probleem, slakken zijn het favoriete hapje van de eend. Elk beestje of plantje heeft zijn doel in de natuurlijke orde.

 

De documentaire toont een eerlijk en hoopvol beeld van een zoektocht naar harmonie. Een absolute eye-opener en een ode aan het idealisme, aan de eindeloze complexiteit van de natuur en aan de cyclus van het leven.


Regie John Chester
Cast John Chester (Zichzelf), Molly Chester (Zichzelf)
Genre Documentaire
Land United States (US)
Release 13 jul 2020
Productiejaar 2018
Speelduur 92 minuten
Gesproken taal Engels
Ondertitelde taal Nederlands
Kijkwijzer

Deze film wordt verwacht op 13 jul 2020. Houd deze pagina daarom goed in de gaten!

Recensies

Trouw ★★★★ (4 sterren)

Een verstandige en vooral overtuigend in beeld gebrachte boodschap die visueel gedrenkt blijft in romantiek. Vermakelijke, spannende les in zorgvuldig omgaan met de natuur.

Het Parool (geeft geen sterren)

Een klimaatdocumentaire met een optimistische boodschap. The Biggest Little Farm is die zeldzame film. Heel aanstekelijk.

VPRO Cinema ★★★★ (4 sterren)

De opnames van de flora en fauna die de boerderij in zeven jaar tijd overspoelen, zijn schitterend. Nog inspirerender is echter de filosofische ondertoon van de film, die aan het denken zet over de aard van de natuur en onze omgang daarmee.