logo
hd-img hd-img

Film Zomer Festival: The Beach Bum

Omschrijving

Moondog (Matthew McConaughey) is een succesvolle dichter die zijn leven volgens zijn eigen regels leeft. Samen met zijn rijke vrouw (Isla Fisher), zijn verwaande agent (Jonah Hill) en zijn beste vriend (Snoop Dogg) is het leven één groot feest vol drugs en drank. Moondog is de rockster onder de dichters, ook al heeft hij de laatste jaren niet veel op papier gezet. Wanneer het noodlot plotseling toeslaat, moet hij zich echter herpakken en zich richten op zijn grote talent: schrijven. Maar dat lijkt, gezien zijn levensstijl, makkelijker gezegd dan gedaan.

 

Regisseur Harmony Korine (o.a. Springbreakers en Gummo) brengt een liefdesverklaring aan stoner comedies en aan de schoonheid van het leven.


Regie Harmony Korine
Cast Matthew McConaughey, Snoop Dogg, Isla Fisher, Jimmy Buffett, Zac Efron, Martin Lawrence, Jonah Hill
Genre Komedie
Land United States (US)
Release 3 aug 2020
Productiejaar 2018
Speelduur 94 minuten
Gesproken taal Engels
Ondertitelde taal Nederlands
Kijkwijzer

Deze film wordt verwacht op 03 aug 2020. Houd deze pagina daarom goed in de gaten!

Recensies

Trouw ★★★★ (4 sterren)

The Beach Bum doet wat alle eerdere films van Korine ook deden: mensen laten zien die volledig hun eigen plan trekken, die volledig buiten de regels van de burgermaatschappij leven. Een film zo melig dat hij beter niet nuchter kan worden bekeken.

Het Parool (geeft geen sterren)

De meest absurde scènes volgen elkaar in loom tempo op. De dialogen zijn hilarisch, de dichtregels van Moondog ontregelende puberaal. Het resultaat is een nihilistische, tikje hypocriete afrekening met het burgermansbestaan.

De Volkskrant ★★★ (3 sterren)

De wiegende camera van Benoît Debie tovert opnieuw met nachtelijk neonlicht en bedwelmt de kijker. Korines gevoel voor stijl en sfeer is onmiskenbaar aanwezig.