logo
hd-img hd-img

Stamping ground

Omschrijving

Vijftig jaar geleden – op 26, 27 en 28 juni 1970 – werd het Holland Pop Festival georganiseerd in het Kralingse Bos in Rotterdam. Dit “Nederlandse antwoord op Woodstock” was het eerste grote popfestival op het Europese continent en trok tussen de tachtig- en honderdduizend bezoekers. Met optredens van grote namen zoals Santana, The Byrds, Jefferson Airplane, T Rex en Pink Floyd.

 

Stamping Ground is een registratie van het festival, gemaakt door de Nederlandse regisseur George Sluizer en de Duitse producent Hans Jürgen Pohland. Dynamisch in beeld gebracht door een veelheid aan camera’s, bediend door (destijds) jonge cameramensen als Theo van de Sande en Jan de Bont. Met beelden die heel dicht op de huid van de artiesten zijn gedraaid onder hectische omstandigheden. Naast de bands op het podium en de interviews, worden het publiek en de sfeer op het festival getoond. Een prachtige schets van de drie dagen ongedwongen genieten van liefde, muziek en softdrugs. Ter ere van het 50 jarig jubileum wordt de volledig digitaal gerestaureerde ‘directors’ cut teruggebracht naar het grote doek.


Regie George Sluizer
Genre Documentaire
Release 26 jun 2020
Productiejaar 1970
Speelduur 92 minuten
Kijkwijzer

Speeltijden (klik op de tijden voor kaartverkoop)

wo 15 juli 13:15

Recensies

NRC ★★★★ (4 sterren)

Stamping Ground is enorm interessant als historisch en sociaal document.

Trouw ★★★ (3 sterren)

Zo’n 1200 festivals zijn afgelast. Gelukkig is er de bioscoop waar je de sfeer kunt opsnuiven van de moeder aller Nederlandse popfestivals.