logo
hd-img hd-img

Special Release: Mind my Mind

Omschrijving

Chris, een jonge man met autisme, probeert in het dagelijkse leven zijn obsessie voor modelvliegtuigjes te verhullen. Hans, het mannetje in zijn hoofd, helpt hem daarbij. Hij schrijft de scripts voor allerlei alledaagse situaties en ontmoetingen. Op een feestje ontmoet hij Gwen, een zoöloog, die hem uitnodigt haar favoriete kameleon te komen bekijken. Chris vindt haar leuk en moedig volgt hij het flirt-script van Hans…

 

Mind My Mind is een treffende, ontroerende en optimistische verbeelding van een leven met autisme. In een prachtige handgetekende animatie geeft regisseur Floor Adams op een originele manier een inkijk in deze, ook voor niet-autisten regelmatig herkenbare, wereld. De film maakt een ware zegetocht langs de filmfestivals en is favoriet bij publiek en pers. Mind My Mind won inmiddels meerdere prijzen en is opgenomen op de shortlist voor de Oscars in de categorie Korte Animatiefilm.

 

Vanuit Autisme Bekeken

In mei start in Utrecht een pilot levensloopbegeleiding voor mensen met autisme. De pilot wordt georganiseerd door Vanuit Autisme Bekeken (VAB), expertiseteam op het gebied van autisme en inclusieve samenleving. Opgeven als deelnemer of levensloopbegeleider kan tot 28 februari. Lees hier meer.


Regie Floor Adams
Genre Animatie
Land Netherlands
Release 23 jan 2020
Speelduur 30 minuten
Gesproken taal Engels
Ondertitelde taal Nederlands
Kijkwijzer

Deze film wordt verwacht op 23 jan 2020. Houd deze pagina daarom goed in de gaten!