logo
hd-img hd-img

Sorry We Missed You

Omschrijving

Ricky (Kris Hitchen) en Abby (Debbie Honeywood) wonen met hun kinderen, hun 15-jarige zoon Seb en 11-jarige dochter Liza Jane, in Newcastle. Sinds de economische crisis worstelt het gezin om rond te komen. Abby werkt lange dagen in de thuiszorg, Ricky heeft zijn baan in de bouw verloren en verdient bij met verschillende klussen. In een poging hun financiële situatie te verbeteren en weer stabiliteit terug te krijgen in het gezin, besluit Ricky een franchisedeal te sluiten met een groot postorderbedrijf. Als eigen baas gaat hij aan de slag als pakketbezorger. Maar al snel is de werkdruk torenhoog en raakt hij verstrikt in regels en protocollen. Wat een kans op een betere toekomst had moeten zijn, hangt als een molensteen om de nek van het gezin. Sorry We Missed You is de nieuwe film van tweevoudig Gouden Palm winnaar Ken Loach (I, Daniel Blake).

 

Genomineerd voor 1 BAFTA.


RegieKen Loach
CastKris Hitchen, Debbie Honeywood, Katie Proctor, Rhys Stone
GenreDrama
LandUnited Kingdom (UK)
Release14 nov 2019
Productiejaar2019
Speelduur100 minuten
Gesproken taalEngels
Ondertitelde taalNederlands
Kijkwijzer

Speeltijden (klik op de tijden voor kaartverkoop)

zo 19 januari 12:15 19:30
ma 20 januari 19:30
di 21 januari 19:30
wo 22 januari 12:15 19:30

Recensies

De Volkskrant ★★★★★ (5 sterren)

Loach is in topvorm. Sorry We Missed You is een ijzersterk, aangrijpend manifest.

Trouw ★★★★ (4 sterren)

Een snoeiharde aanklacht tegen een economisch systeem dat mensen afmat, kaalvreet en uitspuugt. Dit is een race naar de bodem.

NRC ★★★★ (4 sterren)

Minstens net zo vakkundig gemaakt, urgent en effectief als zijn voorganger I, Daniel Blake.

Algemeen Dagblad ★★★★ (4 sterren)

De 83-jarige regisseur heeft een imposante staat van dienst opgebouwd als het sociale geweten van Engeland. Na deze film kijk je anders naar een pakketbezorger.

VPRO Cinema ★★★★ (4 sterren)

Als geen ander kan Ken Loach (geholpen door vaste scenarioschrijver Paul Laverty) indringende en urgente verhalen vertellen over gewone mensen. Aangrijpend, levensecht en vlekkeloos geacteerd en geregisseerd.