logo
hd-img hd-img

Shadow Game

Omschrijving

Indrukwekkende documentaire over meerdere tienerjongens die hun land zijn ontvlucht en bescherming proberen te vinden in Europa. Verhalen van ontberingen en uitbuiting, maar ook van volharding, warmte en de kracht van de menselijke geest. Verhalen uit het hedendaagse Europa waarvan we niet mogen wegkijken.

Velen van hen noemen het ‘the game’: de reis langs de Balkanroute naar West-Europa. Voor de tienerjongens die we ontmoeten in Shadow Game is het een manier om gemotiveerd te blijven. Er zijn verschillende games: de treingame, de containergame, de loopgame. ‘Het is een missie’, zegt SK (15) uit Afghanistan. ‘Als je hem volbrengt, win je de game.’ En als je faalt, probeer je het de volgende keer opnieuw. Er is niet echt een andere optie.

Shadow Game brengt ons dicht bij de vele onbegeleide minderjarigen die momenteel op zoek zijn naar bescherming in Europa. De ontwapenende Hammoudi (14) uit Syrië vertelt verlegen lachend over de keer dat hij werd aangehouden door gemaskerde agenten in Kroatië. Yaseen (17) uit Pakistan draagt een klein katje en deelt zijn eten met haar. Voor hen en de andere jongens in de film is de emotionele en fysieke impact van wat ze doormaken groot. Toch behouden velen van hen een jeugdig, onschuldig optimisme.


Regie Eefje Blankevoort, Els van Driel
Genre Documentaire
Land Netherlands
Release 5 jun 2021
Productiejaar 2021
Speelduur 90 minuten
Gesproken taal Engels,Arabisch
Ondertitelde taal Nederlands
Kijkwijzer

Speeltijden (klik op de tijden voor kaartverkoop)

ma 14 juni 13:45
di 15 juni 13:45 18:30
wo 16 juni 13:45 18:30

Recensies

Het Parool (geeft geen sterren)

Roerende getuigenissen van vluchtende tienerjongens.

De Filmkrant (geeft geen sterren)

Shadow Game toont het morele failliet Europese vluchtelingenbeleid.