logo
hd-img hd-img

Science & Fiction x LHC: Clouds of Sils Maria

Omschrijving

Op het hoogtepunt van haar internationale carrière wordt actrice Maria Enders (Juliette Binoche) gevraagd voor de hoofdrol in het toneelstuk dat haar twintig jaar eerder beroemd maakte. Destijds speelde ze Sigrid, een verleidelijke jonge vrouw die haar oudere baas Helena in een spel van liefde tot zelfmoord drijft. Nu krijgt ze juist de rol van de oudere, gefrustreerde Helena aangeboden. Voor de repetities reist Maria met haar assistente Valentine (Kristen Stewart) naar Sils Maria, een afgelegen plaatsje in de Alpen. Jo-Ann Ellis, een Hollywoodsterretje dat voortdurend in schandalen is verwikkeld, zal de rol van Sigrid spelen. Oog in oog met het gezicht van jeugd en ambitie, ziet Maria zich geconfronteerd met de eindigheid van haar carrière en tast ze de grenzen van vriendschap en liefde af.

 

Inleiding en nagesprek met universitair docent Noortje van Amsterdam. Zij zal ingaan op gender en leeftijd, zoals die in de film gethematiseerd worden.

 

De film wordt vertoond in het kader van International Women’s Day, in samenwerking met de Universiteit Utrecht en de filmreeks Science & Fiction.


RegieOlivier Assayas
GenreDrama
Release6 mrt 2020
Speelduur124 minuten
Gesproken taalEngels,Frans,Duits
Ondertitelde taalNederlands
Kijkwijzer

Speeltijden (klik op de tijden voor kaartverkoop)

vr 6 maart 19:00