logo
hd-img hd-img

Ride Your Wave

Omschrijving

Minato is een jonge brandweerman die altijd het goede wil doen. Maar ondertussen droomt hij van het lange meisje met kastanjebruin haar dat elke dag zo moeiteloos over de golven surft; de jonge studente Hinako. Zo vrij als Hinako zich voelt op zee, zo onhandig voelt ze zich op het land. Een aanbiddelijke “meet-cute” brengt ze samen en een liefdeszomer aan het strand volgt. Het is hun eerste verliefdheid die alles in zich heeft om voor altijd te zijn. Tot plots alle kleur uit de wereld trekt. Hij sterft. Maar in die intense rouw gebeurt er iets wonderbaarlijks: het universum opent zich zodat Hinako en Minato op magische wijze afscheid kunnen nemen.

 

Yuasa Masaaki is een van de meest inventieve anime regisseurs van dit moment. Met zijn herkenbare stijl (tussen Pop-art en Gauguin in), humor en energieke personages, wordt Masaaki geschaard in het illustere rijtje van Hayao Miyazaki (o.a. Spirited Away) en Makoto Shinkai (o.a. Your Name). In deze film werkt Yuasa samen met Reiko Yoshida (A Silent Voice). Haar inzicht in het emotionele leven van jongvolwassenen wordt gecombineerd met zijn dromerige lichtheid. Winnaar van de Best Animated Feature award op zowel Fantasia, Sitges als het Shanghai International Film Festival.


Regie Masaaki Yuasa
Cast Rina Kawaei (Stem), Ryôta Katayose (Stem)
Genre Animatie
Land Japan
Release 30 jul 2020
Productiejaar 2019
Speelduur 94 minuten
Gesproken taal Japans
Ondertitelde taal Nederlands
Kijkwijzer

Deze film wordt verwacht op 30 jul 2020. Houd deze pagina daarom goed in de gaten!

Recensies

NRC ★★★★ (4 sterren)

Het magisch-realistische Ride Your Wave overtuigt door de plezierige personages en de knappe verhaalconstructie waarin allerlei details uiteindelijk op hun plek vallen.

De Volkskrant ★★★★ (4 sterren)

Ride Your Wave is een razendknappe verbeelding van een rouwproces.

VPRO Cinema ★★★★ (4 sterren)

Regisseur Masaaki Yuasa tovert scène na scène wonderschone beelden tevoorschijn, van overdonderende droomsequenties tot intieme en liefdevolle momenten waar de romantiek vanaf druipt.

Trouw ★★★★ (4 sterren)

Poëtische Japanse animatie tekent met lichtvoetigheid het rouwen uit.