logo
hd-img hd-img

Quo Vadis, Aida?

Omschrijving

Aida (Jasna Đuričić) werkt in Srebrenica op de Nederlandse VN-basis als tolk in dienst van de Verenigde Naties. Samen met haar gezin en 20.000 andere Bosnische moslims zoekt zij een veilig onderkomen vanwege het oprukkende Bosnisch-Servische leger. In eerste instantie is Aida ervan overtuigd dat de VN ze zal beschermen, maar als de chaos steeds groter wordt, probeert ze uit alle macht zelf haar man en zoons te redden.

 

Quo Vadis, Aida? is een Bosnische speelfilm van Jasmila Žbanić (GRBAVICA, winnaar Gouden Beer) die een fictieve weergave geeft van de genocide in Srebrenica waarbij meer dan 8.000 Bosnische vluchtelingen werden omgebracht. De film werd genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Buitenlandse film en geselecteerd voor de Officiële Competitie van het filmfestival van Venetië en Toronto. Daarnaast won de film meerdere prestigieuze prijzen waaronder de Publieksprijs op het International Film Festival Rotterdam (IFFR) en de Grand Jury Award op Movies that Matter. “Meeslepend, aangrijpend en hartverscheurend,” aldus Variety.


Regie Jasmila Žbanić
Cast Jasna Đuričić, Boris Isaković, Raymond Thiry, Juda Goslinga, Sanne den Hartogh, Teun Luijkx, Johan Heldenbergh, Reinout Bussemaker, Micha Hulshof, Sol Vinken, Job Raaijmakers, Joes Brauers
Genre Drama
Release 1 jul 2021
Productiejaar 2020
Speelduur 104 minuten
Gesproken taal Nederlands,Bosnisch,Servisch
Ondertitelde taal Nederlands
Kijkwijzer

Speeltijden (klik op de tijden voor kaartverkoop)

ma 26 juli 11:00 18:45
di 27 juli 11:00 18:45
wo 28 juli 10:45 18:45

Recensies

VPRO Cinema ★★★★ (4 sterren)

Spannend, aangrijpend en belangrijk.

NRC ★★★★ (4 sterren)

Kijkt de hel recht in de ogen.

De Volkskrant ★★★★ (4 sterren)

Aangrijpende reconstructie.

The Guardian ★★★★ (4 sterren)

Krachtige en persoonlijke film.