logo
hd-img hd-img

Psychoanalyse & Film: It Must Be Heaven

Omschrijving

Psychoanalyse & Film is een jaarlijks terugkerende reeks van zes bijzondere filmvertoningen. Steeds is er een inleiding door een deskundige op het gebied van de psychoanalyse en na afloop de mogelijkheid tot discussie. Als extra toevoeging aan de reeks organiseren we op woensdag 18 december een speciale P&F voorpremière van It Must Be Heaven van regisseur Elia Suleiman.


Woensdag 18 december: It Must Be Heaven

Een kerkdeur in Nazareth die maar niet open wil. Een verlaten Parijs waarin politieagenten sierlijk patrouilleren op Segways. Een New Yorkse supermarkt met net zoveel wapens als groenten. Het zijn enkele van de treffende scènes waarin de Palestijnse regisseur Elia Suleiman (The Time That Remains) op droogkomische wijze de absurditeit van onze huidige maatschappij laat zien. Elia Suleiman ontvlucht Palestina op zoek naar een nieuw thuis, tot hij beseft dat zijn geboorteland hem als een schaduw volgt. Met zijn kenmerkende verwonderde blik, die ook wel wordt vergeleken met die van Jacques Tati en Buster Keaton, verkent hij de wereld om zich heen en belandt hij van de ene in de andere komische situatie. Hoe ver hij ook reist, er is altijd wel iets dat hem aan zijn geboorteland doet denken. Thema’s als identiteit, nationaliteit en verbondenheid worden verkend met als uitgangspunt de ultieme vraag: waar voelt men zich ‘thuis’?
It Must Be Heaven werd tijdens het Cannes Filmfestival genomineerd voor de Gouden Palm en is de Palestijnse Oscarinzending voor beste buitenlandse film.

 

Spreker: Michel van Veen, psycholoog/psychoanalyticus.


RegieElia Suleiman
CastElia Suleiman, Gael Garcia Bernal
GenreKomedie
LandFrance
Release19 dec 2019
Productiejaar2019
Speelduur102 minuten
Gesproken taalEngels,Frans,Arabisch
Ondertitelde taalNederlands
Kijkwijzer