logo
hd-img hd-img

Proxima

Omschrijving

De nuchtere Française Sarah voedt haar jonge dochter Stella alleen op. Ze is een toegewijde moeder en Sarah en Stella hebben een nauwe band. Sarah is ook een briljante en gedreven astronaut, die geselecteerd wordt voor een ambitieuze – door mannen gedomineerde – ruimtemissie, samen met de chauvinistische Amerikaan Mike en de vredelievende Rus Anton. Ze bereidt zichzelf en Stella voor op haar langdurige afwezigheid en fysiek in topconditie begint ze aan de zware training in Rusland. Het is het begin van een emotionele rollercoaster, waarin ze moet schipperen tussen haar persoonlijke dromen en behoeften en die van haar kind. Nu ze de aarde gaat verlaten, beseft Sarah dat ze zich er meer mee verbonden voelt dan ooit.

 

Proxima is een authentiek, gevoelig en genuanceerd drama. Een ruimtefilm die zich voor het grootste deel op aarde afspeelt, geschreven en geregisseerd door Alice Winocour (Maryland, Mustang), met BAFTA winnaar en Golden Globe genomineerde Eva Green (Casino Royal, Miss Peregrine’s home for peculiar children) en de jonge actrice Zélie Boulant in de hoofdrol. Proxima won maar liefst drie awards op het Internationale Film Festival van San Sebastián en viel in de prijzen op het Toronto International Film Festival (platform prize, honorable mention).


Regie Alice Winocour
Cast Eva Green, Matt Dillon, Lars Eidinger
Genre Drama
Release 11 jun 2020
Productiejaar 2019
Speelduur 107 minuten
Kijkwijzer

Deze film wordt verwacht op 11 jun 2020. Houd deze pagina daarom goed in de gaten!

Recensies

De Volkskrant ★★★★ (4 sterren)

Proxima is een indrukwekkende film, met sterk acteerwerk en een prachtige soundtrack van Ryuichi Sakamoto.

Trouw ★★★★ (4 sterren)

Prachtige film over het dilemma van een vrouwelijke astronaut.

NRC ★★★★ (4 sterren)

Ruimtevaartfilm ‘Proxima’ heeft de dynamiek van een trainingsfilm. De ‘zwakte’ die astronaut Sarah moet overwinnen is haar dochter, dat maakt de film bitterzoet.