logo
hd-img hd-img

Portrait de la jeune fille en feu

Omschrijving

De nieuwe film van regisseur Céline Sciamma (Tomboy, Girlhood. Een tijdloos en universeel verhaal over verliefd worden, verlangen en onmogelijke liefde. Op een afgelegen eiland bij Bretagne aan het einde van de 18e eeuw, krijgt kunstenares Marianne (Noémie Merlant) de opdracht om het huwelijksportret van Heloïse (Adèle Haenel) te schilderen. De eigengereide Heloïse staat niet te springen om het huwelijk, dus maakt Marianne het portret zonder haar medeweten. Tijdens lange wandelingen aan de Franse kust observeert ze haar model uitvoerig: haar bewegingen, haar blik, een zeldzame glimlach. ‘s Nachts werkt Marianne stiekem aan het schilderij. In Heloïses laatste dagen van vrijheid, groeit de aantrekkingskracht tussen de twee vrouwen, totdat uiteindelijk de liefde ontvlamt.

 

Genomineerd voor 1 Golden Globe en 1 BAFTA.


RegieCéline Sciamma
GenreGeen
LandFrance
Release17 okt 2019
Speelduur119 minuten
Gesproken taalFrans
Ondertitelde taalNederlands
Kijkwijzer

Speeltijden (klik op de tijden voor kaartverkoop)

wo 22 januari 13:15

Recensies

Trouw ★★★★★ (5 sterren)

Als er ooit een canon met de belangrijkste films over de liefde wordt samengesteld, dan mag deze daar zo in. Grandioos.

Het Parool (geeft geen sterren)

Een meesterwerk over kijken en begeerte. De hartverscheurende liefdesgeschiedenis uit de 18e eeuw wordt zo een verhaal dat van jezelf had kunnen zijn.

De Volkskrant ★★★★★ (5 sterren)

Een overrompelende ode aan een grote liefde die slechts van korte duur is. Sciamma doorbreekt de status quo met schilderachtige taferelen die gewoonlijk ongezien blijven.

Algemeen Dagblad ★★★★★ (5 sterren)

Sciamma spaart het hart van de kijker niet als zij haar film over de onmogelijke liefde tussen twee vrouwen een mooi, memorabel en muzikaal einde geeft.

VPRO Cinema ★★★★★ (5 sterren)

Hartverscheurend en toch ingehouden portret van een ontluikende lesbische liefde. Winnaar van het beste scenario en de Queer Palm op Cannes2019.