logo
hd-img hd-img

Parasite

Omschrijving

De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren. Het gezin probeert langzaam maar zeker haar intrede te doen tot het leven van de familie en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil. Een onverwacht voorval gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles moeten zetten om hun nieuwe leven in stand te houden.

 

Winnaar van de Gouden Palm (Cannes 2019), 4 Oscars (o.a. Beste Film en Beste Regie), 1 Golden Globe (Beste Buitenlandse Film) en 2 BAFTA’s.


Regie Bong Joon-Ho
Cast Kang-ho Song, Sun-kyun Lee, So-dam Park, Yeo-jeong Jo, Woo-sik Choi
Genre Drama
Land South Korea
Release 28 nov 2019
Productiejaar 2019
Speelduur 131 minuten
Gesproken taal Koreaans
Ondertitelde taal Nederlands
Kijkwijzer

Deze film wordt verwacht op 14 nov 2019. Houd deze pagina daarom goed in de gaten!

Recensies

De Volkskrant ★★★★★ (5 sterren)

Een meesterwerk. Dankzij technisch vernuft, vertelkundig lef en sterk acteerwerk is Parasite een van de beste films van het jaar.

Trouw ★★★★★ (5 sterren)

Parasite is artistiek van grote schoonheid door z’n bijna minimalistische opzet, de compositie van de beelden en het heerlijk sardonische acteren. Een fantastische zwarte komedie

Algemeen Dagblad ★★★★★ (5 sterren)

Een geniale film.

NRC ★★★★★ (5 sterren)

Een grappige en messcherpe zwarte komedie over klasse en privilege.

VPRO Cinema ★★★★★ (5 sterren)

Bong mixt een heleboel genres, maar slaagt er moeiteloos in daar een soepel geheel van te maken. Glorieuze winnaar van de Gouden Palm op Cannes2019.