logo
hd-img hd-img

Paradise Drifters

Omschrijving

De dakloze jongeren Yousef, Chloe en Lorenzo hebben in hun jonge levens al flink wat te verduren gehad. Yousef (Bilal Wahib) is net 18 geworden en moet de jeugdzorginstelling verlaten, maar heeft geen familie om naar terug te keren. Chloe (Tamar van Waning) is ongewenst zwanger van haar stiefvader en is op zoek naar een uitweg. Lorenzo (Jonas Smulders) wil met drugssmokkel snel geld verdienen om zijn broer te helpen. Alle drie willen ze niets liever dan ontsnappen aan hun situatie. Door een toevallige ontmoeting vertrekken ze gezamenlijk naar Zuid-Europa. Ondanks de verschillende problemen waar ze individueel mee kampen, vinden ze tijdens deze reis onverwacht vertrouwen en geborgenheid bij elkaar; iets waar ze hun hele leven al naar op zoek zijn. Maar aan het echte leven valt moeilijk te ontsnappen en alles loopt anders dan verwacht.

 

Paradise Drifters is een rauw en hoopgevend speelfilmdebuut van Mees Peijnenburg, met indringende personages die je in het hart raken.


Regie Mees Peijnenburg
Cast Jonas Smulders, Tamar van Waning, Bilal El Mehdi Wahib
Genre Drama
Land Netherlands
Release 3 sep 2020
Productiejaar 2020
Speelduur 85 minuten
Gesproken taal Nederlands
Kijkwijzer

Speeltijden (klik op de tijden voor kaartverkoop)

zo 27 september 13:30 19:30
ma 28 september 13:30 19:30
di 29 september 13:30 19:30
wo 30 september 13:30 19:30

Recensies

VPRO Cinema ★★★★ (4 sterren)

Fragmentarisch verteld, waardoor de hand van de regisseur altijd voelbaar is, maar zo mooi gedoseerd dat de lotgevallen van het drietal je al vanaf de eerste minuten aangrijpen.

de Volkskrant ★★★★ (4 sterren)

Gedenkwaardig en gevoelig.

Algemeen Dagblad ★★★★ (4 sterren)

Mees Peijnenburg toont met zijn speelfilmdebuut dat hij ongelofelijk sterk is in het scheppen van een bepaalde sfeer.

NRC ★★★ (3 sterren)

Een mix tussen dromerig en rauw die behoorlijk uniek is.

Trouw ★★★ (3 sterren)

Heel verfrissend dat er met Mees Peijnenburg (31) een regisseur opstaat die liever de beelden laat spreken.

Het Parool (geeft geen sterren)

Paradise Drifters is een bevestiging van Peijnenburgs talent; een rauwe roadmovie en een wrang sprookje ineen, een branievolle film over solidariteit en volwassenwording én een intens inkijkje in de levens van strijdbare krabbelaars, op zoek naar liefde en genegenheid.