logo
hd-img hd-img

Once Were Brothers

Omschrijving

De jaren ’60 waren de hoogtijdagen van de legendarische muziekgroep ‘The Band’, die niet alleen het subgenre ‘Americana’ uitvond, maar waarvan de leden “three of the greatest white singers in rock history” waren, aldus de ‘Boss’ Springsteen. Op jonge leeftijd worden de vijf geniale muzikanten als begeleidingsband bij elkaar gezet en er ontstaat een zeldzaam hechte broederschap tussen hen. Na een mislukte tour met Bob Dylan trekken de bandleden zich terug in een lelijk roze huis op het platteland van Woodstock. Ze leven er als een gezin, maken veel lol en musiceren elke dag in de kelder. Vervolgens debuteren ze met een plaat die zo vanzelfsprekend Rockabilly, Bob Dylan, Muddy Waters en Roots Music mengt, dat ze pardoes het nieuw subgenre Americana introduceren. Na acht jaar luiden drugs en ruzie het einde in van de prachtige liedjes en hechte broederschap. “There is no band that emphasises coming together and becoming greater than the sum of their parts than The Band. Simply their name The Band. That was it!” – Bruce Springsteen.

 

In deze documentaire vertelt een van de twee nog in leven zijnde bandleden, Robbie Robertson, het verhaal van de opkomst en ondergang van The Band – vol muziek en begeleid door enthousiaste fans als Bruce Springsteen, Martin Scorsese, Eric Clapton, Taj Mahal en Van Morrison.


Regie Daniel Roher
Cast Bruce Springsteen (Zichzelf), Martin Scorsese (Zichzelf), Bob Dylan (Zichzelf), Marilyn Monroe (Zichzelf), Eric Clapton (Zichzelf), Van Morrison (Zichzelf)
Genre Documentaire
Release 20 aug 2020
Productiejaar 2019
Speelduur 100 minuten
Gesproken taal Engels
Ondertitelde taal Nederlands
Kijkwijzer

Speeltijden (klik op de tijden voor kaartverkoop)

wo 30 september 11:30

Recensies

Trouw ★★★★ (4 sterren)

Daniel Roher’s rijk geproduceerde documentaire is een fraai eerbetoon aan kunstenaars die op de toppen van hun kunnen mooie dingen maakten.

VPRO Cinema ★★★★ (4 sterren)

Voorbeeldige rockumentary, vol prachtig archiefmateriaal en amusante anekdotes, die smakelijk worden opgediend door Robertson zelf en tijdgenoten als Eric Clapton en Bruce Springsteen.

NRC ★★★ (3 sterren)

Robbie Robertson is eloquent verteller in docu over The Band.