logo
hd-img hd-img

NFF x LHC: La Última Primavera

Omschrijving

Het Nederlands Film Festival komt naar je toe dit jaar! Geniet van acht unieke festivalpremières op het grote doek. Van 25 september t/m 1 oktober staat er dagelijks (minimaal) een première op het programma in LHC. Bekijk hier het volledige programma.

 

Donderdag 1 oktober – wereldpremière La Última Primavera

In La Cañada Real, een sloppenwijk net buiten Madrid, loopt de spanning op wanneer de bewoners te horen krijgen dat ze hun zelfgebouwde huizen moeten verlaten. Het land waarop ze wonen is verkocht. David, vader van het gezin en een hardwerkende schroothandelaar, wil niet bij de pakken neer zitten en zoekt naar een oplossing binnen het bureaucratische systeem. Maar zijn vrouw, de altijd vrolijke Augustina, weet zich van wanhoop geen raad en ook de jongere leden van de familie, oudste zoon David, schoondochter Maria en de jonge Alejandro (9) worstelen met het besef dat binnenkort alles gaat veranderen.

 

La Última Primavera is een aangrijpend sociaal-realistisch drama en een intiem portret van de Spaanse familie Gabarre Mendoza. De film is het speelfilmdebuut van de Nederlands-Spaanse filmmaker Isabel Lamberti, die eerder twee broertjes uit de Mendoza familie filmde in haar afstudeerfilm Volando Voy (2015).

 

Wegens succes worden er extra NFF premières vertoond in Springhaver! Kijk voor tijden en tickets op www.springhaver/nff-x-springhaver.nl.

 

Deze film draait vanaf 29 oktober in het reguliere programma van het Louis Hartlooper Complex of Springhaver.


Regie Isabel Lamberti
Cast David Gabarre Mendoza, Agustina Mendoza Gabarre, María Duro Rego, Alejandro Gabarre Mendoza, Ángelo Gabarre Mendoza, Isabel Gabarre Mendoza, David Gabarre Duro, Angelines Gabarre Mendoza
Genre Drama
Release 1 okt 2020
Productiejaar 2020
Speelduur 77 minuten
Gesproken taal Spaans
Ondertitelde taal Nederlands
Kijkwijzer

Speeltijden (klik op de tijden voor kaartverkoop)

do 1 oktober 19:00