logo
hd-img hd-img

NFF x LHC: King of the Cruise

Omschrijving

Niet alleen tijdens het Nederlands Film Festival, maar ook door het jaar heen zie je de beste Nederlandse films en documentaires als eerste! Samen met het Louis Hartlooper Complex organiseren we voorpremières van bijzondere producties van eigen bodem, die vanaf dat moment in de bioscoop te zien zijn. Op donderdag 12 december zie je hier King of the Cruise van regisseur Sophie Dros, een documentaire die je een kijkje geeft in de decadente en bizarre wereld van cruiseschepen. Na afloop van de film is er een nagesprek met regisseur Sophie Dros onder leiding van NFF programmeur Claire van Daal.


Een rijke en extravagante Schotse Baron brengt zijn tijd door op luxe cruiseschepen, omgeven door romantische koppels, welgestelde families, hardwerkend personeel en gepensioneerde ouderen. Een drijvende micro-gemeenschap die aantrekkelijk is voor sommigen, en afstotelijk voor anderen. King of the Cruise volgt Baron Ronald Busch Reisinger van Inneryne op een van zijn vele decadente vakantiecruises. De Baron is op het eerste gezicht een bombastische man. Hij schept op over zijn status en extravagante levensverhalen, terwijl hij met zijn schotse kilt en koninklijke cape over het dek paradeert. Gaandeweg onderzoekt de documentaire iets groters; een menselijk verlangen naar erkenning en validatie.

 

Let op: bij betaling met een Cinevillepas of tienrittenkaart wordt voor deze voorstelling een toeslag van € 1,50 gerekend.


RegieSophie Dros
CastBaron Ronald Busch Reisinger van Inneryne
GenreDocumentaire
LandNetherlands
Release12 dec 2019
Productiejaar2019
Speelduur75 minuten
Gesproken taalEngels,Russisch
Ondertitelde taalNederlands
Kijkwijzer

Recensies

NRC ★★★★ (4 sterren)

Reisinger is de intrigerende held. Sophie Dros accentueert haar bevreemding over de habitat van de cruise met afstandelijke montage en loungedeuntjes.

Trouw ★★★ (3 sterren)

Meer dan kitch en klatergoud. Juist als je je begint te ergeren aan de simpele lacht laat de baron in de intimiteit van zijn hut ook een andere kant van zichzelf zien.

De Volkskrant ★★★ (3 sterren)

Knap hoe regisseur Sophie Dros het excentrieke, niet meteen sympathieke onderwerp van haar documentaire in zijn waarde laat.